• Zich inloggen
Trump wil "54 miljard dollar meer" voor defensie

Op andere budgetten - behalve die in verband met veiligheid - zou bespaard worden. Dat heeft een functionaris van het Witte Huis gezegd.

Van Goethem: "Unia neemt heel uitzonderlijk stelling in"

Als lid van de raad van bestuur van Unia wijst Herman Van Goethem erop dat de meeste zaken die Unia behandelt eigenlijk niet in de pers komen. Volgens hem focussen pers en publieke opinie op enkele deelaspecten en is dat buiten proportie.

Parkkaffee in Gentse deelgemeente blijft dan toch bestaan

Door de aanhoudende klachten van enkele buurtbewoners over nachtlawaai hadden de organisatoren beslist ermee te stoppen, maar ze komen op die beslissing terug. Het festival blijft bestaan maar duurt minder lang.

[VIDEO] - Weten millennials nog wat dit is?

Retro is weer helemaal in. Dat is ook te merken aan de enorme belangstelling voor de herlancering van de legendarische Nokia 3310. Maar hoe zit het met de parate kennis van ‘millennials’ als het gaat om andere iconische producten uit de jaren 80 en 90? Wij stuurden verslaggever Khalid Sellam naar Leuven om dat te weten te komen.

Wat doen met politici die liegen? - Patrick Loobuyck

Het is niet de eerste keer dat ik me die vraag moet stellen bij N-VA-politici: ofwel kennen ze hun dossier niet, ofwel liegen ze. Is het onkunde of slechte wil? Politici die het vertrouwen beschamen, trekken beter hun conclusies. Dat geldt net zo goed voor graaiers als voor leugenaars of mensen die hun dossier niet kennen.

Bustes uit Palmyra krijgen gezicht terug in Rome: "Getuigen van de oorlog"

Een groep Italiaanse archeologen en restauratoren maakte voor twee antieke busten uit Palmyra met geavanceerde 3D-technologie een gezichtsprothese. De beelden zijn vandaag teruggekeerd naar Syrië.

John Major: "Meer charme en minder goedkope retoriek nodig voor brexitdeal"

De voormalige Britse premier John Major vindt dat zijn land wat meer realisme aan de dag moet leggen inzake een uittrede uit de Europese Unie. Volgens Major bestaat er een echt risico dat Groot-Brittannië op de huidige manier niet het beoogde vrijhandelsakkoord met de EU zal krijgen als de sfeer over het Kanaal zo zuur blijft.

Stichting tegen Kanker wil dat zonnebanken verboden worden

Volgens de stichting is het overduidelijk bewezen dat zonnebanken erg schadelijk zijn en kanker veroorzaken. Daarom wil de stichting dat zonnebanken nu verboden worden. Dat is een drastische maatregel, maar in Australië zijn zonnebanken al eerder verboden.

Moslimterroristen onthoofden Duitse gijzelaar in de Filipijnen

In de Filipijnen heeft de moslimterreurgroep Abu Sayyaf een video verspreid van de onthoofding van een 70-jarige Duitse gijzelaar. De man was vorig jaar ontvoerd op zijn zeiljacht in het zuiden van de Filipijnen. Zijn vrouw werd toen vermoord teruggevonden. Abu Sayyaf heeft zich aangesloten bij het internationale terreurnetwerk IS.

Intendant Oosterweel: "Radicaal haventracé werkt"

Uit de eerste analyses blijkt dat het compromis over de Oosterweelverbinding in Antwerpen erin slaagt het doorgaand verkeer om te leiden, mits de nodige sturende maatregelen. Minister Weyts reageert positief.


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash

Weerbericht

Maandag 10°
Dinsdag
Woensdag
Donderdag 10°
Vrijdag 12°

Overzicht om 21:13

 • Oostende : 5°
 • Gent : 6°
 • Antwerpen : 8°
 • Brussel : 7°
 • Charleroi : 7°
 • Namen : 7°
 • Luik : 7°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Rumillies om 21:16
Temperatuur : 6.2°C
Druk : 991 hPa
Vochtigheid : 84%
Neerslag (24u) : 21 mm
Wind : Zuid (zwak)