• Zich inloggen
Israël juicht "herstel Amerikaans leiderschap in Midden-Oosten" toe

Het heeft blijkbaar echt geklikt vandaag tussen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Donald Trump. "Voor het eerst heb ik echt hoop op verandering", zei Netanyahu die ook sprak over een nieuw Amerikaans leiderschap in het Midden-Oosten. Onder de vorige VS-president Barack Obama waren die relaties erg gespannen.

Trump: "Nooit woord of naam Israël vermeld" in gesprek met Russen

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij nooit Israël heeft vermeld als bron toen hij geheime informatie heeft gedeeld met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Eerder hadden Amerikaanse media gemeld dat Israël boos was over die "lekken", maar vandaag bleek dat alleszins niet bij het bezoek van Trump aan dat land.

Vlaamse regering zit vanavond bijeen over boskaart

De top van de regering probeert de brokken te lijmen na de eenzijdige intrekking van de boskaart door minister-president Bourgeois.

Preud'homme en Clement verlaten Club Brugge, Simons blijft "in andere rol"

Michel Preud'homme (58) stopt als trainer van Club Brugge. Ook Philippe Clement verlaat Jan Breydel "om de stap te zetten als hoofdtrainer". Timmy Simons blijft Club-speler, maar "in een andere rol".

Verschillende politieagenten gewond na incident met trouwstoet uit Brussel

De feiten dateren van zaterdag, maar ook zondag was er een luidruchtige trouwstoet. De politie trekt dan ook aan de alarmbel aangezien de problemen met dergelijke trouwstoeten toenemen en er niet meteen een pasklare oplossing is.

[VIDEO] - Bewoner beschoten huis: "Ik ben slachtoffer maar ondertussen verdachte"

Afgelopen weekend werd in Berendrecht een huis beschoten. De laatste 6 maanden waren er in en rond Antwerpen 10 schietpartijen. Volgens burgemeester Bart De Wever woedt er een drugsoorlog. Of er een verband is tussen alle schietpartijen is niet duidelijk. De bewoner van het beschoten huis in Berendrecht reageert anoniem in "Het journaal".

België verbaasd over Europese vraag voor betere begrotingscontrole

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt is verbaasd dat de Europese Commissie ons land om meer inspanningen vraagt om de begrotingsdoelstellingen te halen. Dat staat niet in de officiële communicatie, zegt de minister, maar EU-commissaris Marianne Thyssen heeft wel aanbevelingen.

Belangrijke Wereldzaadbank is ondergelopen, zaden zélf zijn niet beschadigd

In de bank liggen zaden van de belangrijkste gewassen en bomen ter wereld opgeslagen die de mensheid moeten beschermen bij grote kern- en natuurrampen.

Nederlandse informateur wil de ChristenUnie bij de formatie betrekken

Volgens informateur Schippers is de enige mogelijkheid om een meerderheidsregering te vormen een samengaan van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Beslissing Bourgeois in boskaart-dossier was "chefsache", maar wat betekent dat?

De term werd vanochtend door de Vlaamse minister-president aangehaald. Een opvallend woord, dat u wellicht niet elke dag gebruikt. Wat betekent het en vanwaar komt het?


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash


Warning: imagejpeg(/home/mbn/public_html//images/resized/images/mod_noo_slider/saisos_mai_250_156.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/mbn/public_html/modules/mod_noo_slider2/helper.php on line 730

Weerbericht

Maandag 25°
Dinsdag 13° 24°
Woensdag 10° 23°
Donderdag 10° 24°
Vrijdag 12° 27°

Overzicht om 21:13

 • Oostende : 19°
 • Gent : 22°
 • Antwerpen : 22°
 • Brussel : 23°
 • Charleroi : 21°
 • Namen : 20°
 • Luik : 22°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Luik om 21:19
Temperatuur : 22.0°C
Druk : 1014 hPa
Vochtigheid : 50%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Noordwesten (zeer zwak)