• Zich inloggen
Vanderveken: "Willens nillens doorgaan met verkoop van asbest. Dan ben je een klootzak"

Thomas Vanderveken verloor zijn vader aan de asbest-gerelateerde longvlieskanker. "Er sterven meer mensen aan asbest dan in het verkeer."

Vlaanderen kan stoppen met gokken: dit zijn de mol en de winnaar

Het hoge woord is eruit. Na zeven weken weten de fans van "De mol" wie de boel de hele tijd saboteerde en wie met de prijzenpot naar huis mag. "Velen zullen verrast zijn, maar ik hoop vooral dat ze trots zijn", zegt de winnaar. (Let op: spoilers!)

De mol: "Ik leefde drie weken lang op stress, dit kostte een paar jaar van mijn leven"

De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als "een van de hoogtepunten van mijn leven". "Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk". Spoiler alert!

Britse politie: "Geen bewijs van link tussen dader aanslag Londen en terreurgroep"

De Britse politie heeft geen bewijs gevonden dat Khalid Masood, de dader van de aanslag in Londen vorige woensdag, gelinkt kan worden aan terreurgroepen IS of Al Qaeda. Wel was de dader geïnteresseerd in jihad.

Moeder Anis Amri smeekt: "Breng mijn zoon terug"

Nur al-Huda al-Hassani, de moeder van de Tunesiër die op 19 december met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt in Berlijn, vraagt dat ze het lichaam van haar dode zoon mag zien. Dat zegt ze in een interview met het magazine Humo. De dader van de aanslag werd enkele dagen later door de politie doodgeschoten in Milaan.

Filip en Mathilde op staatsbezoek: waar u vast niet aan gedacht heeft

Ons koninklijk paar trekt enkele dagen naar Denemarken, met in hun kielzog politici, zakenmensen en academici. Maar hoe komt zo'n staatsbezoek tot stand? En wat nemen de koning en koningin mee in hun koffers?

Waalse Gewest neemt site van Caterpillar in Gosselies over

Het Waalse Gewest en de Amerikaanse industriële gigant Caterpillar hebben een akkoord bereikt over de fabriek en het terrein in Gosselies nabij Charleroi. Wallonië neemt die site over voor één symbolische euro. Vorig jaar kondigde Caterpillar de sluiting van de fabriek in Gosselies aan.

Nyepi, Balinees nieuwjaar in volledige stilte

Dinsdag ligt heel het Indonesische eiland Bali plat. Er beweegt niets, alles is stil en iedereen blijft thuis. Het jaarlijkse Nyepi of Balinees nieuwjaar is iets wat veel toeristen willen vermijden, want u kunt er dan niks bezoeken, maar voor Balinese hindoes is het het hoogtepunt van het jaar.

Ex-presidentskandidate Jill Stein: "Trump is een "lame duck""

In een gesprek met "Terzake" haalt Jill Stein, in 2016 nog presidentskandidaat voor de Amerikaanse Green Party, uit naar het huidige Amerikaanse kiessysteem: “In een democratie mag de strijd niet gaan tussen een partij die je langzaam wurgt en een partij die een pistool tegen je hoofd zet”.

Verrijst langste wolkenkrabber ter wereld straks in New York?

Een Griekse architect heeft een spectaculaire wolkenkrabber ontworpen die hij in New York wil neerplanten. De toren heeft een U-vorm en zou het langste gebouw ter wereld zijn.


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash

Weerbericht

Dinsdag 19°
Woensdag 16°
Donderdag 20°
Vrijdag 11° 18°
Zaterdag 14°

Overzicht om 00:13

 • Oostende : 8°
 • Gent : 8°
 • Antwerpen : 7°
 • Brussel : 10°
 • Charleroi : 7°
 • Namen : 8°
 • Luik : 11°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Frassem (Arlon) om 00:09
Temperatuur : 8.9°C
Druk : 1022 hPa
Vochtigheid : 66%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Noord (zeer zwak)