• Zich inloggen
"Nieuwe onweerszone op komst"

Door de tropische temperaturen zal zich tegen de avond een nieuwe onweersstoring ontwikkelen. Volgens weervrouw Sabine Hagedoren zullen de onweders opnieuw het westen van ons land treffen.

Zwaar onweer richt veel schade aan in West-Vlaanderen

Een hevige onweerszone is in de vroege ochtend over West- en Oost-Vlaanderen getrokken. De zware hagelbuien hebben lokaal zeer veel schade veroorzaakt. Lokale windhozen hebben enkele woningen zwaar beschadigd.

Jan Verheyen: "Ons huis is onbewoonbaar verklaard"

De woning van regisseur Jan Verheyen is als gevolg van een lokale windhoos in Ruddervoorde volledig verwoest. "Dit zijn beelden die je normaal enkel op televisie ziet."

De onweersschade in beeld

De onweersstoring, die vannacht over West-Vlaanderen is getrokken, heeft lokaal lelijk huisgehouden. Een overzicht van enkele opmerkelijke beelden.

"Met herexamens lat in het onderwijs hoger leggen"

Meerderheidspartij N-VA wil in het middelbaar onderwijs opnieuw herexamens invoeren, tegen de filosofie van de onderwijskoepels en inspectie in. "Zo kunnen we het maximale uit "luie leerlingen" halen", aldus Koen Daniëls.

Grote drie in EU willen onmiddellijke maatregelen tegen asielcrisis

De ministers van Binnenlandse Zaken van Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië dringen aan op een buitengewone vergadering van de EU-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie "binnen de twee weken". Ze willen onmiddellijke maatregelen.

Neuroloog en psychiater Oliver Sacks is overleden

Sacks werd bekend door zijn boeken en tv-interviews over neurologische aandoeningen die hij aantrof bij patiënten. Begin dit jaar maakte hij zelf bekend dat hij terminale kanker had.

Minderjarige vluchteling neergeschoten bij Europese grenspatrouille

In de Egeïsche Zee kwam het tot een schietpartij tussen een patrouilleboot van Frontex, het Europese agentschap voor het beheer van de buitengrenzen, en een boot met tientallen vluchtelingen aan boord. Daarbij is een minderjarige jongen gewond geraakt.

Collega's zijn met hun gedachten bij zwaargewonde Boeckmans

Na zijn enorme smak gisteren in de Vuelta wordt Kris Boeckmans nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. Collega's betuigen op Twitter hun steun aan de Lotto-Soudal-renner.

Boeve: "Vrees dat examencommissie een herexamencommissie wordt"

Leerlingen die in het 5e middelbaar niet slagen voor een vak, kunnen voortaan via de Examencommissie een examen afleggen en zo toch naar het volgende jaar overgaan. Dat vernam VRT Nieuws. De onderwijskoepels reageren met gemengde gevoelens. "Dit staat haaks op onze pedagogische richting."


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash

 • Seizoenstendensen voor de zomer 2015

  Seizoenstendensen voor de zomer 2015

  Wat zijn de laatste seizoenstendensen voor de zomer 2015 ?
 • Extreme weerfenomenen in België

  Extreme weerfenomenen in België

  Hoewel ons land een gematigd maritiem klimaat kent, kunnen zich soms extreme weersomstandigheden voordoen, wat maakt dat heel veel mogelijk is in België: koudegolven, hittegolven, zware overstromingen, hevige onweders en hevige sneeuwval, ...
 • Lente 2015

  Lente 2015

  De lente van 2015 was in Ukkel zeer abnormaal zonnig, de neerslagfrequentie was abnormaal laag, het neerslagtotaal en de temperaturen waren normaal.

Weerbericht

Zondag 18° 30°
Maandag 18° 26°
Dinsdag 14° 20°
Woensdag 10° 19°
Donderdag 18°

Overzicht om 13:33

 • Oostende : 21°
 • Gent : 26°
 • Antwerpen : 27°
 • Brussel : 29°
 • Charleroi : 29°
 • Namen : 29°
 • Luik : 30°

Het weer in het nieuws

Overzicht in reële tijd

Luik om 13:44
Temperatuur : 31.7°C
Druk : 1015 hPa
Vochtigheid : 59%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : West (zeer zwak)