Waarschuwingen

 

Meteo Pro

Ontdek de dienst van MeteoBelgie : Meteo Pro !

 

Kans op neerslag

Raadpleeg de kans op neerslag direct op MeteoBelgie!


Weerbericht

Vrijdag 15° 24°
Zaterdag 14° 24°
Zondag 15° 25°

Premium

Gebruiker
Wachtwoord vergeten ?
De Premiumdienst ontdekken

Volg ons

Diensten Actualiteit
"Zelfgenoegzaamheid mag ons niet in slaap wiegen"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois zegt in zijn eerste regeerverklaring dat veel beter kan én moet. Hij beloofde "een van de meest fundamentele hervormingen sinds het begin van de Vlaamse autonomie".

Nieuwe ministers beëdigd in Vlaams Parlement

De nieuwe Vlaamse regering onder leiding van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft vanmorgen de eed afgelegd in het Vlaams Parlement. Een overzicht van de ministers en hun bevoegdheden.

[VIDEO] - Geert Bourgeois legt de eed af bij koning Filip

N-VA'er Geert Bourgeois heeft bij de koning de eed afgelegd als Vlaams minister-president. Het was de eerste keer dat een Belgisch staatshoofd een Vlaams-nationalistische regeringsleider over de vloer kreeg.

Sven Gatz: "Ik heb droomdepartementen gekregen"

"Brussel, Cultuur en Media, en Jeugd. Ik heb heel veel affiniteit met die domeinen." Dat zegt Sven Gatz, de kersverse Vlaamse minister die voor Open VLD in de regering-Bourgeois zit.

"Ik heb het volste vertrouwen in de nieuwe ploeg"

Dat zegt Jan Peumans in "De ochtend" op Radio 1. Peumans is ook de komende 5 jaar voorzitter van het Vlaams Parlement, waar vandaag de nieuwe Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd.

Overleg Kunstenorganisaties tevreden met Sven Gatz als minister

"We kennen hem uit zijn parlementaire periode als een open geest en een harde werker", klinkt het. Over de plaats van cultuur in het regeerakkoord is de sector niet onverdeeld gelukkig.

Maggie De Block is tijdelijk minister van Justitie

Dat is afgesproken nu Annemie Turtelboom naar het Vlaamse niveau overstapt om er viceminister-president en minister van Financiën, Begroting en Energie te worden.

Meer dan 800 Palestijnen gedood in Gaza

Bij het Israëlisch offensief in Gaza zijn intussen al 815 Palestijnen gedood, vooral burgers. Ook 32 Israëlische soldaten en twee burgers kwamen om. De secretaris-generaal van de VN roept intussen op tot een onmiddellijke "humanitaire pauze".

Extreem magere paspop mag haar biezen pakken

Mel Fraser vond een bepaalde paspop in een etalageraam in Glasgow niet gepast en ze tweette dat ook. Winkelketen Primark past voortaan het gebruik van de paspop aan.

"Geen pauze maar wel even op vakantie"

Er komt geen officiële pauze tijdens de zomervakantie voor de vertegenwoordigers van de kandidaat-regeringspartijen, N-VA, CD&V, Open VLD en MR. Maar de kopstukken van de partijen krijgen wel de kans om toch even op vakantie te gaan.


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/
 166 online bezoekers 
                                                                                                                                          

Waarnemingen in reële tijd

Ellignies-St-Anne om 17:33
Temperatuur : 24.5°C
Druk : 1013 hPa
Vochtigheid : 61%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Noord (zwak)