• Zich inloggen
Hierin gelooft IS: het vijfjarenplan om de wereld te veroveren

Het wahhabisme is niet enkel de ruggengraat van Saudi-Arabië, maar ook van terreurgroep IS. Wat houdt die religieuze stroming in? En hoe komt het dat de leider van IS, Abu Bakr, zichzelf ziet als een soort van messias die de apocalyptische eindstrijd tussen goed en kwaad zal aanvoeren? Een poging om in het gedachtegoed van IS te kijken.

Jambon: "Er is een probleem met radicalisering binnen de MIVB"

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is er wel degelijk een probleem van radicalisering bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Dat zei hij tijdens een interview met de RTBF.

"Philippe Moureaux, de nuttige idioot van de imams"

In een uitgesponnen brief aan PS-voorzitter Elio Di Rupo haalt het gewezen Brusselse kopstuk Merry Hermanus meer dan fors uit naar de manier waarop de Brusselse PS het gewest jarenlang heeft laten verpauperen.

Goffin en Darcis verliezen spannend dubbelspel, Britten op voorsprong

Groot-Brittannië heeft een 2-1-voorsprong genomen in de Daviscup-finale in Gent. Andy en Jamie Murray wonnen het dubbelspel tegen David Goffin en Steve Darcis met 6-4, 4-6, 6-3, 6-2.

Erdogan: "Wou dat we Russisch vliegtuig niet hadden neergehaald"

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft spijt dat Turkije eerder deze week een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht heeft geschoten. Maar hij verdedigde tegelijk wel de Turkse actie en bekritiseerde Rusland.

Klimaat: Waar blijft het Belgische akkoord? - Ann De Bie

België gaat met liefst 6 ministers naar de klimaatconferentie, maar er is nog altijd geen politiek akkoord over hoe ons land de beloofde inspanningen zal bereiken. Hoe komt dat?

"Publiek heeft nieuwe K3 meteen in de armen gesloten"

De afscheidstournee van Karen, Kristel en Josje is van start gegaan in Flanders Expo in Gent. Het eerste optreden met de nieuwe K3 was volgens Gert Verhulst een voltreffer.

[VIDEO] - Meer details over de vluchtroute van Salah Abdeslam

Een van de meest gezochte mannen van het moment, Salah Abdeslam is nu precies twee weken spoorloos: op 14 november om twee uur 's middags liet hij zijn laatste spoor na.

"Stop politiek gemarchandeer over terreuraanpak"

Niet de politici maar experts zouden moeten beslissen welke maatregelen er moeten genomen worden bij een terreurdreiging. "Over zulke zaken moet je politiek niet marchanderen", zegt Patrick Dewael, fractievoorzitter van Open VLD, in De Morgen.

Hoeveel kost de terreurdreiging onze economie?

De terreurdreiging heeft ons land naast imagoschade ook heel wat economische schade berokkend. Dat blijkt uit een berekening van ons programma "De Vrije Markt".


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash

 • Weervoorspellingen voor Kerst en Nieuwjaar 2016

  Weervoorspellingen voor Kerst en Nieuwjaar 2016

  Op deze pagina, die regelmatig tot het jaareinde zal worden bijgewerkt, biedt MeteoBelgie u de langetermijnprognoses aan voor de periode Kerst en Nieuwjaar 2015-2016.
 • Seizoenstendensen voor de herfst 2015

  Seizoenstendensen voor de herfst 2015

  Wat zijn de seizoenstendensen voor het einde van 2015 ?
 • Extreme weerfenomenen in België

  Extreme weerfenomenen in België

  Hoewel ons land een gematigd maritiem klimaat kent, kunnen zich soms extreme weersomstandigheden voordoen, wat maakt dat heel veel mogelijk is in België: koudegolven, hittegolven, zware overstromingen, hevige onweders en hevige sneeuwval, ...

Weerbericht

Zaterdag
Zondag 11°
Maandag 10° 11°
Dinsdag 11° 13°
Woensdag 12°

Overzicht om 19:13

 • Oostende : 6°
 • Gent : 7°
 • Antwerpen : 7°
 • Brussel : 7°
 • Charleroi : 6°
 • Namen : 6°
 • Luik : 6°

Het weer in het nieuws

Overzicht in reële tijd

Montignies/Samb. om 19:00
Temperatuur : 6.4°C
Druk : 1015 hPa
Vochtigheid : 86%
Neerslag (24u) : 3 mm
Wind : Zuid (matig)