• Zich inloggen
Treintickets te goedkoop, meer commerciële vrijheid NMBS

NMBS-topman Jo Cornu wil meer commerciële vrijheid om zijn bedrijf te runnen. Dat zou moeten leiden tot meer efficiëntie en meer inkomsten. Concreet zouden de tickets duurder worden, maar dan ook weer niet te veel.

"Investeringen in veiligheid Belgocontrol altijd eerste prioriteit gebleven"

Belgocontrol heeft tussen 2009 en 2014 exploitatieverliezen geleden, maar investeringen in veiligheid die nodig zijn voor de luchtverkeersbegeleiding hebben altijd de eerste prioriteit gekregen. Dat heeft minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) in de Kamer verklaard.

KV Mechelen trekt met kleine bonus naar Charleroi

KV Mechelen mag zijn Europese droom blijven koesteren. KVM won de heenmatch in de barrages tegen Charleroi met 2-1. Alles ligt zo nog open voor de return.

Sepp Blatter: "Ik kan niet iedereen in de gaten houden"

Bij de opening van het FIFA-congres heeft Sepp Blatter geen verantwoordelijkheid voor de fraude genomen. "We moeten het vertrouwen herstellen."

[VIDEO] - Panorama: het Sinaloa onderonsje

Vorig jaar werd de grote leider van het grootste Mexicaanse drugskartel gearresteerd. Toch lijkt de arrestatie het kartel geen pijn te doen. Betrokkenen schetsen in "Panorama" een onthutsend beeld van de manier waarop Amerika partij kiest voor het Sinaloakartel.

Vlaming Jo Claes wint Gouden Strop

De literatuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandstalige misdaadroman van het afgelopen jaar. Claes viel in de prijzen met zijn roman "De Mythe van Methusalem". Hij wint een trofee en 10.000€.

Syrische Koerden drijven IS voor zich uit

In het noordoosten van Syrië heeft de lokale Koerdische militie YPG opnieuw terrein veroverd op de moslimterreurgroep IS. In het noordwesten van Syrië krijgt het leger van president Bashar al-Assad dan weer klappen van de moslimextremisten van het Nusrat-front.

Nationale betoging voor eerste verjaardag regering-Michel

Op 7 oktober organiseren de vakbonden een nationale betoging in Brussel, van het Noord- naar het Zuid-Station, om de verjaardag van de regering-Michel te vieren.

Rusland verzamelt troepen langs grens met Oekraïne

Volgens een correspondente van het Britse persbureau Reuters trekken Russische troepen zich massaal samen aan de grens met Oekraïne. Ook zouden ze insignes, nummerplaten en alle verwijzingen naar Rusland van hun uniformen en voertuigen verwijderen.

Cultfiguur Grumpy Cat wordt nu ook een stripheld

De driedelige stripreeks over de populaire internetlegende komt nog dit najaar uit. Over de permanent slechtgezinde kat zijn al twee boeken en een kerstfilm uitgebracht.


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash

 • Seizoenstendensen van 30 april

  Seizoenstendensen van 30 april

  Onze laatste seizoenstendensen voor mei en het begin van de zomer 2015 zijn nu online.
 • Extreme weerfenomenen in België

  Extreme weerfenomenen in België

  Hoewel ons land een gematigd maritiem klimaat kent, kunnen zich soms extreme weersomstandigheden voordoen, wat maakt dat heel veel mogelijk is in België: koudegolven, hittegolven, zware overstromingen, hevige onweders en hevige sneeuwval, ...

Weerbericht

Vrijdag 16°
Zaterdag 16°
Zondag 22°
Maandag 12° 17°
Dinsdag 10° 16°

Overzicht om 03:43

 • Oostende : 8°
 • Gent : 9°
 • Antwerpen : 10°
 • Brussel : 10°
 • Charleroi : 7°
 • Namen : 6°
 • Luik : 9°

Het weer in het nieuws

Overzicht in reële tijd

Neufchâteau om 03:38
Temperatuur : 6.9°C
Druk : 1012 hPa
Vochtigheid : 84%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : West (zeer zwak)