• Zich inloggen
Akkoord over wegpompen olie uit gezonken Flinterstar

Het voor de kust gezonken vrachtschip blijkt intussen zwaarder gehavend dan gedacht. Een Nederlandse bergingsfirma zal het schip bergen, zodra alle olie eruit is gepompt.

[VIDEO] - Deprez over zaak-Essers: “Beslissing eigenlijk al genomen”

Cabaretier Wouter Deprez vermoedt dat de Vlaamse overheid het al op een akkoord heeft gegooid met Essers, het bedrijf dat wil uitbreiden op een stuk natuurgebied. Dat zei hij in "Terzake".

New Horizons ontdekt sporen van waterijs op Pluto

Dat blijkt uit gegevens die de ruimtesonde naar de aarde heeft teruggestuurd. De dwergplaneet blijkt ook een blauwe atmosfeer te hebben, zo meldt NASA.

Minder plaatsen bezet in pre-opvang: hoe komt dat?

De wachtrijen aan de Dienst Vreemdelingenzaken zijn minder lang en tegelijk zijn er plaatsen over in de pre-opvang. Dat zou kunnen wijzen op minder asielzoekers, na de piek in september, maar er zijn nog verklaringen.

[VIDEO] - "Als IS komt, schiet ik me door het hoofd"

Rudi Vranckx trok door de Koerdische bergen, langs de frontlijn van de oorlog tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat. Hij ontmoette er een moedige dokter op de berg Sinjar.

Canvas.be pakt uit met Turkse suspens van de bovenste plank

Een psychologische thriller die de kijker op het puntje van z'n stoel laat zitten. Dat is in een notendop de Turkse reeks "The end" die canvas.be online aanbiedt. De Gentse regisseur Kadir Balci is een grote fan.

"Aanval op Thalys-held niet gelinkt aan heldendaden"

Spencer Stone, een van de Amerikanen die de aanslag op de Thalystrein hebben voorkomen, werd herhaaldelijk gestoken in de Amerikaanse stad Sacramento. De toestand van Stone zou stabiel zijn.

Film Fest Gent brengt hommage aan Chantal Akerman

In een samenwerking met Cinematek vertoont het festival een gerestaureerde versie van "Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles", de film die de recent overleden regisseur in 1975 maakte.

Ethische Commissie FIFA schorst Blatter en Platini 90 dagen

De Ethische Commissie van de FIFA heeft FIFA-voorzitter Joseph Blatter en UEFA-preses Michel Platini voorlopig geschorst. De Zuid-Koreaan Chung Mong-joon werd 6 jaar geschorst.

Blatter: "Geen kans gekregen om uitleg te geven"

De geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter is boos. Ondertussen neemt de Kameroense ondervoorzitter Issa Hayatou zijn taken over.


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash

 • Seizoenstendensen voor de herfst 2015

  Seizoenstendensen voor de herfst 2015

  Wat zijn de seizoenstendensen voor het einde van 2015 ?
 • Zomer 2015 : de cijfers

  Zomer 2015 : de cijfers

  De zomer van 2015 was te Ukkel normaal op vlak van temperatuur, zonneschijnduur en neerslagfrequentie. Het neerslagtotaal was abnormaal laag.
 • Extreme weerfenomenen in België

  Extreme weerfenomenen in België

  Hoewel ons land een gematigd maritiem klimaat kent, kunnen zich soms extreme weersomstandigheden voordoen, wat maakt dat heel veel mogelijk is in België: koudegolven, hittegolven, zware overstromingen, hevige onweders en hevige sneeuwval, ...

Weerbericht

Vrijdag 15°
Zaterdag 15°
Zondag 14°
Maandag 12°
Dinsdag 10°

Overzicht om 01:23

 • Oostende : 8°
 • Gent : 7°
 • Antwerpen : 8°
 • Brussel : 7°
 • Charleroi : 8°
 • Namen : 10°
 • Luik : 11°

Het weer in het nieuws

Overzicht in reële tijd

Oupeye om 01:16
Temperatuur : 11.0°C
Druk : 1021 hPa
Vochtigheid : 93%
Neerslag (24u) : 2 mm
Wind : Noord (zeer zwak)