• Zich inloggen
Donkere wolken boven de Wetstraat: Elio Di Rupo wikt en weegt nu deel van zijn partij naar nieuwe verkiezingen lonkt

Op dit moment onderhandelt Elio Di Rupo (PS) volop over een Waalse regering. De onderhandelingen gaan moeizaam, maar dat is peanuts vergeleken met de federale formatie. De toestand zit volledig geblokkeerd, een oplossing lijkt ver weg. Zeker nu ook de PS verdeeld is. Een deel gaat nog liever naar de stembus dan dat het federaal moet samenwerken met N-VA.

Vlaanderens populairste: Niels Destadsbader wint Zomerhit al voor de 3e keer op rij 

In Blankenberge zijn de winnaars van de Radio 2 Zomerhit 2019 en de bijhorende muziektrofeeën bekendgemaakt. Niels Destadsbader is voor de derde keer op rij de meest populaire artiest van Vlaanderen, volgens de luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén. Ook de populaire Ketnetreeks #LikeMe deelt in de prijzen.

Pukkelpop dag 3: "Billie-mania" voor het hoofdpodium en de best of-set van The National in de Marquee

De slotdag van Pukkelpop, voor het eerst op een zondag, is Billie Eilish-dag. Al van bij de opening van het terrein staan haar fans vooraan aan het hoofdpodium. The National scoort met zijn best of-set, hun tweede optreden tijdens deze editie van Pukkelpop, waarvoor de fans de liedjes mochten kiezen. En volgend jaar kiest Pukkelpop opnieuw voor een pre-avond op donderdag en een festival dat loopt tot en met zondag.

IJsland onthult gedenksteen ter nagedachtenis van gletsjer: "Overal ter wereld zijn gletsjers in gevaar"

In IJsland is vandaag een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis van een gletsjer. De Okjökull in Borgarfjörður, in het westen van IJsland, verloor in 2014 al zijn status van "gletsjer", maar nu is er een gedenksteen onthuld om de aandacht te vestigen op het belang van deze grote ijsmassa's. "Overal ter wereld zijn gletsjers in gevaar", zegt Frank Pattyn, glacioloog aan de ULB in "De ochtend" op Radio 1. "Ze verdwijnen zienderogen."

Gletsjerbrug stort in voor de ogen van twee kajakkers: "Waanzinnig!"

Het was flink schrikken voor Andrew Hooper en Josh Bastyr bij de Spencer-gletsjer in Alaska. De twee zaten in hun kajak de ijspracht te bewonderen, toen plots een stuk gletsjer afbrak. "Cool", reageerde Hooper. Maar toen even later de hele gletsjerbrug met een oorverdovend geraas instortte, sloeg de paniek toch even toe. Bekijk hierboven de indrukwekkende beelden met commentaar van Andrew Hooper.

"1,7 miljoen betogers in Hongkong": "Het centrum van Hongkong is herschapen in een mensenzee"

In Hongkong hebben 1,7 miljoen mensen deelgenomen aan een betoging tegen de regering. Dat zegt organisator Civil Human Rights Front. De demonstranten hadden geen toestemming om te betogen. Ze mochten alleen verzamelen in het Victoria Park, dat wel helemaal volgestroomd raakte, waardoor de mensen toch de straat opliepen. "De mensen lijken zich weinig aan te trekken van het manifestatieverbod", zegt VRT-journaliste Veerle De Vos vanuit Hongkong.

Een hitteschild van slechts 10 atomen dik voor toekomstige elektronische toestellen

Onderzoekers van de Stanford University hebben isolatiemateriaal ontworpen dat slechts tien atomen dik is. In de toekomst kan het mogelijk gebruikt worden als hitteschild in smartphones en computers om mensen en onderdelen die gevoelig zijn aan warmte, te beschermen. Het nieuwe materiaal isoleert even goed als een laag glas die 100 keer dikker is en dat zou kunnen leiden tot nog compactere elektronische toestellen.

Welke stad heeft de vuilste lucht? Niemand die het weet

In welke stad is de luchtvervuiling het ergste? Het antwoord op die vraag wil al wel eens variëren. Op een bepaald ogenblik wordt een stad in India genoemd, in een ander nieuwsbericht geniet een stad in China de twijfelachtige eer, en recent waren er berichten dat de meest vervuilde stad ter wereld in Iran lag. De waarheid is dat niemand het weet. Bij gebrek aan voldoende meetstations op de grond hebben onderzoekers gewoon niet genoeg gegevens om uit te maken in welke stad de luchtkwaliteit er het ergst aan toe is. De onderzoekers zouden dan ook meer meetstations willen.

Gelekt regeringsrapport: "Tekort aan voedsel, brandstof en medicijnen na brexit zonder akkoord"

Voedsel-, brandstof- en medicijnentekorten, dat staat het Verenigd Koninkrijk wellicht te wachten als het zonder deal uit de Europese Unie stapt. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times op basis van gelekte documenten met de inschattingen van de Britse regering. "Het rapport gaat uit van the cabinet office, zeg maar het kabinet van de premier, en dat is niet de eerste de beste", legt expert Verenigd Koninkrijk Ivan Ollevier uit.

Het weer

Bekijk het weerbericht van zondag 18 augustus om 19.50 uur. De weersverwachting in tekst en beeld


Newsflash

Weerbericht

Maandag 11° 21°
Dinsdag 11° 21°
Woensdag 11° 22°
Donderdag 12° 23°
Vrijdag 12° 26°

Overzicht om 02:00

 • Oostende : 13°
 • Gent : 13°
 • Antwerpen : 15°
 • Brussel : 14°
 • Charleroi : 13°
 • Namen : 12°
 • Luik : 14°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Ellignies-St-Anne

Ellignies-St-Anne om 02:01
Temperatuur : 14.4°C
Druk : 1013 hPa
Vochtigheid : 87%
Neerslag (24u) : 11 mm
Wind : Zuidwesten (zwak)