• Zich inloggen
LIVEBLOG: 3 doden en 5 gewonden bij schietpartij Utrecht, opsporingsbericht van verdachte verspreid

Bij de schietpartij in Utrecht zijn er drie doden en vijf gewonden gevallen. Dat zeggen de burgemeester en de politie. Intussen heeft de politie ook een opsporingsbericht verspreid van de verdachte, een 37-jarige man. Het dreigingsniveau is in Utrecht naar 5 opgetrokken, dat is het hoogste niveau. Volg het hier live. 

Dadelijk LIVE: Persconferentie over schietpartij in Utrecht

Bekijk hier dadelijk een persconferentie met politie, brandweer en burgemeester naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht, eerder op de dag. 

Dit is wat we nu weten over de schietpartij in een tram in Utrecht

Bij een schietpartij in een tram in de Nederlandse stad Utrecht zijn drie doden en vijf gewonden gevallen. De politie zoekt naar zeker één verdachte, die voortvluchtig is. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De politie houdt rekening met een terroristisch motief, maar er heerst nog veel onduidelijkheid. Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht is tot 22 uur vanavond opgetrokken naar niveau 5, het hoogste niveau. De gemeente Utrecht adviseerde inwoners om binnen te blijven, maar dat advies is intussen opgeheven.

Waarom het niet uitmaakt hoe vaak Anuna De Wever het vliegtuig neemt

Het verwijt van hypocrisie in het klimaatdebat is problematisch, want de huidige maatschappelijke problemen zijn zo allesomvattend dat het onmogelijk is geworden om van de gemiddelde burger te verwachten dat die volledig de nieuwe spelregels volgt voor ze ook op een of andere manier afgedwongen worden. Duurzame keuzes worden onvoldoende gestimuleerd en vervuilende opties amper ontmoedigd, soms zelfs aangemoedigd. Dit is waarover het debat zou moeten gaan, stelt student Willem De Cort.

Hoe fel zal de onderwijsstaking van woensdag zich laten voelen?

Woensdag leggen heel wat leerkrachten het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?

Een week na de crash in Ethiopië: hoe Boeing in steeds nauwere schoentjes terechtkomt

Het is de nachtmerrie van elke vliegtuigbouwer: twee fatale ongelukken met een nieuw type en dat in een half jaar tijd. De Boeing 737 MAX moet de toekomst worden voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer, maar dreigt nu de reputatie van Boeing én de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA te vernielen. Verhalen over onzorgvuldigheid en haastwerk roepen intussen vragen op over hoe de Amerikanen de MAX in de lucht hebben gekregen. Een van de grootste schandalen in de moderne luchtvaartgeschiedenis lijkt volgens sommigen zo in de maak.

Ploegmaat overleden wielrenner Stef Loos getuigt: "Ik begrijp niet hoe het ongeval kon gebeuren"

De jonge wielrenner Stef Loos (19) uit Dessel is vannacht overleden in het ziekenhuis in Doornik. Hij werd gisteren tijdens een wielerwedstrijd aangereden door een bestelwagen. Zijn ploegmaat Jonas Bresseleers zag het ongeval gebeuren. Zelf heeft Jonas enkel een paar schaafwonden. Hij reageert verslagen en begrijpt niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren.

Premier Rutte: "Land opgeschrikt door aanslag. Daad met terroristisch motief niet uitgesloten"

In een eerste officiële reactie op de schietpartij in Utrecht heeft de Nederlandse premier Mark Rutte het over een aanslag en sluit hij een terroristisch motief niet uit. Rutte heeft het over gewonden, "mogelijk ook doden". Intussen bevestigt burgemeester Jan van Zanen van Utrecht dat er 3 doden en 9 gewonden zijn gevallen. De politie heeft het aantal gewonden vanavond bijgesteld naar 5 in plaats van 9.

Verdachte schietpartij Utrecht is 37-jarige man van Turkse afkomst, nog onduidelijkheid over zijn motief

De politie van Utrecht heeft het signalement vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij in een tram. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De verdachte is voortvluchtig. Over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. De Nederlandse terreurexpert Beatrice de Graaf vermoedt "een mix van motieven, ook een jihadistisch", maar ook een relationeel motief wordt niet uitgesloten.

Het weer

Herbekijk het weerbericht van maandag 18 maart om 13.30 uur. De weersverwachting in tekst en beeld


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

Newsflash

 • Winter 2019

  Winter 2019

  Winter 2019 : normaal voor wat betreft de gemiddelde temperatuur, het neerslagtotaal en de neerslagfrequentie, en was zeer abnormaal zonnig.
 • Seizoenstendensen van 28 februari

  Seizoenstendensen van 28 februari

  Wat zijn de laatste tendensen voor de lente?
 • Analyse van het jaar 2018

  Analyse van het jaar 2018

  2018 : uitzonderlijk warm, zeer abnormaal zonnig, zeer abnormaal droog en een jaar met een uitzonderlijk laag aantal neerslagdagen.

Weerbericht

Maandag
Dinsdag 10°
Woensdag 14°
Donderdag 16°
Vrijdag 16°

Overzicht om 18:00

 • Oostende : 8°
 • Gent : 9°
 • Antwerpen : 9°
 • Brussel : 9°
 • Charleroi : 5°
 • Namen : 6°
 • Luik : 7°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Chiny (Pin)

Chiny (Pin) om 18:08
Temperatuur : 5.2°C
Druk : 1023 hPa
Vochtigheid : 82%
Neerslag (24u) : 5 mm
Wind : Noordwesten (zeer zwak)