• Zich inloggen
Een berekening van de verkiezings­programma’s: wat kunnen we er (niet) uit leren?

Campagnes in de aanloop naar de verkiezingen, steeds staan ze bol van beloftes en grootse plannen van de politieke partijen. Maar wat gaat dat allemaal opbrengen en kosten? Voor het eerst komt het Planbureau met een doorrekening van de verkiezingsprogramma’s. Een verdienstelijke oefening, maar wel een met belangrijke beperkingen. Wat kunnen we eruit leren?

België verscherpt reisadvies en raadt niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af

Het minister van Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af na de aanslagen van vorige week. Dat is vanmiddag beslist.

Lokale buurtfeesten en festivals moeten het vanaf volgend jaar verplicht zonder wegwerpbekers doen

De organisatoren van evenementen in Vlaanderen zullen vanaf volgend jaar geen drank meer mogen serveren in wegwerpbekertjes, blikjes of petflessen. Vorig jaar besliste de Vlaamse regering al om het gebruik van eenmalige verpakkingen aan te pakken. Ze wilde zo de verspreiding van plastic afval in het milieu terugdringen. Nu is die beslissing dus ook concreet uitgewerkt. Het verbod zal gelden voor alle evenementen, van lokale buurtfeesten tot grote festivals.

Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingen

Zeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep.

Markante plekken: de voormalige Koninklijke Rijkswachtschool van Elsene

In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de voormalige Koninklijke Rijkswachtschool van Elsene, bij Brussel.

Steeds meer ultralopers in België: "Belangrijk om de grenzen van je lichaam te kennen"

Dit weekend wordt in Antwerpen het startschot gegeven van de 34ste Antwerp 10 Miles & Marathon. Tussen de massa sportievelingen doen er dit jaar tientallen ultralopers mee, die beide wedstrijden combineren voor het goede doel. Het aantal ultralopers in België zit al een tijdje in de lift: steeds meer sportievelingen wagen zich aan extreme afstanden te voet, vaak verspreid over verschillende dagen. De vraag blijft of zulke afstanden wel gezond zijn voor het menselijk lichaam.

Fransen "niet erg overtuigd" na toespraak president Macron: "Hij veranderde richting en methode, maar niet essentie"

De Fransen lijken voorlopig niet erg overtuigd door de nieuwe maatregelen die president Emmanuel Macron gisteravond heeft aangekondigd als antwoord op het protest van de gele hesjes. "Hij heeft de richting en de methode een beetje veranderd, maar niet de essentie van zijn plannen", zegt correspondent Frank Renout. De gelehesjesbeweging zet het protest voort.

Vriendjespolitiek en werkloosheid in Andalusië: "Links vindt geen antwoord, extreemrechts brengt simpel verhaal"

Zondag, op 28 april, stemmen de Spanjaarden voor een nieuw parlement. In februari viel de linkse regering –nog geen jaar aan de macht- over de begroting. Wat komt, is de meest open, en meest onzekere verkiezing sinds het einde van de dictatuur in 1975. In de peilingen staan de socialisten op kop, maar ze halen geen absolute meerderheid. En ook aan de rechterkant van het politieke spectrum is er geen meerderheid in zicht. VRT-journalist Mieke Strynckx trok door Spanje met een hoop vragen. Vandaag: waarom werd links na bijna 40 jaar van de macht verdreven in het zuidelijke Andalusië?

Het weer

Herbekijk het weerbericht van donderdag 25 april 20.05 uur. De weersverwachting in tekst en beeld

VRT NWS Ochtendupdate: 5e verdachte aangehouden voor dood jongen in asielcentrum en noodweer in Canada

Vijfde verdachte aangehouden in onderzoek naar moord Palestijnse jongen in asielcentrum van Broechem, in Californië, in de VS, zijn meer dan 200 studenten en personeelsleden van 2 universiteiten in quarantaine geplaatst door de mazelen en de noodtoestand is uitgeroepen door aanhoudende regenval in Canada. Bekijk hier de ochtendupdate van 26 april.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

Newsflash

 • Seizoenstendensen van 31 maart

  Seizoenstendensen van 31 maart

  Wat zijn de laatste tendensen voor het einde van de lente?
 • Winter 2019

  Winter 2019

  Winter 2019 : normaal voor wat betreft de gemiddelde temperatuur, het neerslagtotaal en de neerslagfrequentie, en was zeer abnormaal zonnig.
 • Analyse van het jaar 2018

  Analyse van het jaar 2018

  2018 : uitzonderlijk warm, zeer abnormaal zonnig, zeer abnormaal droog en een jaar met een uitzonderlijk laag aantal neerslagdagen.

Weerbericht

Vrijdag 17°
Zaterdag 12°
Zondag 11°
Maandag 14°
Dinsdag 17°

Overzicht om 12:20

 • Oostende : 13°
 • Gent : 13°
 • Antwerpen : 14°
 • Brussel : 14°
 • Charleroi : 14°
 • Namen : 14°
 • Luik : 14°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Cerfontaine

Cerfontaine om 12:28
Temperatuur : 14.2°C
Druk : 1014 hPa
Vochtigheid : 68%
Neerslag (24u) : 1 mm
Wind : Noordoosten (zeer zwak)