• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Weervoorspellingen voor Kerst en Nieuwjaar 2019

Op deze pagina, die regelmatig tot het jaareinde zal worden bijgewerkt, biedt MeteoBelgie u de langetermijnprognoses aan voor de periode Kerst en Nieuwjaar 2017-2018. Mede door het succes van de tien voorgaande jaren gaan wij opnieuw de uitdaging aan voor deze winter.

Laten we wel wezen, het is onmogelijk om meer dan een maand op voorhand een nauwkeurige voorspelling te maken voor één welbepaalde dag. Toch kunnen we u al de grote lijnen blootleggen voor deze periode. De hele maand lang zal MeteoBelgie u haar laatste seizoenstendensen aanbieden. De uitvoerige versies ervan zijn toegankelijk via uw Premiumabonnement.

 
 

Chart will load here

 

Update van 18 december 2018

Zoals aangekondigd beleefden we een koude tweede decade van december, alleen blijft deze koude niet aanhouden net als de tendens op droog weer. Bijgevolg krijgen we tot Kerstmis zacht en licht verstoord weer. Nadien zou het weer kunnen afkoelen maar dit zeggen we vooralsnog met enig voorbehoud. De meest recente tekenen geven immers aan dat we afstevenen op een langere koude periode tijdens de maand januari. We gaan zien of we dit kunnen bevestigen tijdens onze volgende seizoenstendensen van einde december op onze website.

Op dit ogenblik schatten wij voor het centrum van land de kans op een witte Kerst in op 5 % en op 20 % voor Nieuwjaar.

Stand van zaken op 6 december 2018.

We kunnen stellen dat de weersvoorspelling van begin december, zeer zacht en verstoord weer, terdege uitkomt. De evolutie op middellange termijn naar kouder en geleidelijk aan ook droger weer wordt bevestigd door de laatste modellen.

Bijgevolg schatten we nu de kans op sneeuw voor het centrum van het land tijdens Kerst in op 20 % en voor Nieuwjaarsdag op 25 %.

Tussentijdse analyse van 23 november 2018

In onze vorige analyse van de seizoentendensen van eind oktober, die u in detail kan nalezen op het premium-gedeelte van onze website, hadden we bericht dat de maand november zacht zal starten maar behoorlijk frisser zal eindigen: dat zien we vandaag gebeuren.

Nog op grond van onze analyses van 31 oktober zou de start van de maand december de terugkeer van veel zachtere temperaturen en verstoord weer moeten inluiden. Het tweede deel van de maand zou het dan weer kouder gaan worden, maar droog of althans toch met weinig neerslag. De kaarten liggen bijgevolg niet gunstig voor sneeuw tijdens de eindejaarsfeesten. We zullen deze evolutie op de voet blijven volgen tijdens onze eerstvolgende analyse van begin december.

Op dit ogenblijk schatten we voor het centrum van het land de kans op een witte Kerst in op 20 % en een witte Nieuwsjaardag op 25 %.

149 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.