• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Weervoorspellingen voor Kerst en Nieuwjaar 2020

Op deze pagina, die regelmatig tot het jaareinde zal worden bijgewerkt, biedt MeteoBelgie u de langetermijnprognoses aan voor de periode Kerst en Nieuwjaar 2019-2020. Mede door het succes van de tien voorgaande jaren gaan wij opnieuw de uitdaging aan voor deze winter.

Laten we wel wezen, het is onmogelijk om meer dan een maand op voorhand een nauwkeurige voorspelling te maken voor één welbepaalde dag. Toch kunnen we u al de grote lijnen blootleggen voor deze periode. De hele maand lang zal MeteoBelgie u haar laatste seizoenstendensen aanbieden. De uitvoerige versies ervan zijn toegankelijk via uw Premiumabonnement.

 
 

Chart will load here

Update van 19 december 2019

Het voorspelde zachte en verstoorde weer is er. De weermodellen bevestigen dit weerbeeld tot Kerstmis, waarna het geleidelijk aan zal afkoelen en droger worden tot het jaareinde.
Bijgevolg stellen wij nu de kans op een witte kerst bij op 1 % en op 5 % voor Nieuwjaar.

Update van 7 december 2019

Geen verandering: de aangekondigde zachte weer is daar !
Nu houden we de sneeuwkans voor het centrum van het land op 10 % voor Kerst en op 15 % voor Nieuwjaar.

Voorlopige analyse van 25 november 2019

In onze laatste seizoentendensen van eind oktober, waarvan de details terug te vinden zijn op het premiumgedeelte van onze website, kondigden we aan dat november, na een koudere tussenperiode, zacht zou eindigen met verstoord weer: en zo geschiede.
Tijdens de beginperiode van december zou deze milde en vochtige evolutie moeten doorlopen, ook al zal het tijdelijk wat frisser zijn bij het begin van december. Op dit ogenblik kondigen de meeste modellen een milder en regenachtiger maand december aan dan normaal.
Het einde van de maand december zou mogelijk wat meer winters weer kunnen serveren, maar meer uitsluitsel zullen we pas kunnen bieden met onze volgende analyse van begin december.

Nu houden we de sneeuwkans voor het centrum van het land op 10 % voor Kerst en op 15 % voor Nieuwjaar.

291 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.