• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Tendensen voor de lente 2022 (3de analyse)

Seizoenstendensen voor de komende drie maanden: 
Onze derde seizoenstendensen voor de lente 2022

April 2022

  Het weer zal afwisselender en gematigder worden, met de terugkeer van storingen, alvorens de terugkeer van milde temperaturen en zonneschijn in het laatste deel van de maand.
Temperatuur
+ 0.6°C
Licht boven het normale
Neerslag
- 10%
Conform aan het normale
Zonne-uren
+ 10%
Licht boven het normale
Samengevat 1ste deel 2de deel 3de deel
Weerbeeld
Temperatuur
Betrouwbaarheid : Hoog

Onze eerdere analyse wordt bevestigd: april 2022 zal een wisselvalliger maand zijn dan maart, meer gematigd in het eerste deel; vervolgens rustiger, milder en droger in de laatste tiendaagse periode. Na een start met koude en sneeuw, zelfs in Laag- en Midden-België, mag voor het tweede deel van deze eerste tiendaagse periode, en ook voor de tweede tiendaagse periode, een terugkeer van temperaturen dicht bij de seizoensnormen worden verwacht. De terugkeer van actieve storingen zal van ongeveer 5 tot 12 april aan de orde van de dag zijn. Ook al blijft het weer wisselvallig, de tweede tiendaagse periode zou vervolgens al minder nat en zonniger moeten zijn. In principe zou het beste nieuws voorbehouden moeten zijn voor de derde tiendaagse periode met een nieuwe situatie van blokkerend hogedrukgebied die ons een weer zal geven dat vaak goed zonnig is en met temperaturen hoger dan de segizoensnormen: het lenteweer zou dus terug moeten zijn.

Zie het volgende 


Mei 2022 en Juni 2022

Wist u dat? Met MeteoBelgie Premium, kan u de seizoenstendensen voor de volgende drie maanden raadplegen


Update : 3 maart 2022

232 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter