Waarschuwingen
Waarschuwingen

Tendensen voor de zomer 2022 (3de analyse)

Seizoenstendensen voor de drie volgende maanden : Wat zijn onze derde seizoenstendensen voor de zomer?

{jumi [staticfiles/climatology/seasonal.php][2022JUL][2022][JUL]}

Er is een verandering opgetreden in het algemene synoptische toestand, met een grotere invloed dan verwacht van de anticyclonen: eerst de Atlantische, daarna de Scandinavische. Als gevolg daarvan zijn onze seizoenstendensen voor juli 2022 volledig herzien en zou het weer beter, droger en zonniger moeten zijn dan verwacht.

Maar we zullen nog even geduld moeten hebben tot het begin van de maand. Het Azorenhooggedrukgebied zal zich uitstrekken tot de Britse eilanden, maar de lucht die ons bereikt zal eerder koel zijn. Tijdens de tweede tiendaagsperiode zou er een beter geplaatste hogedruk moeten komen (Scandinavische blokkade?) die ons continentale luchtmassa's zou moeten geven, duidelijk warmer. Het zomerse weer zou ons tijdens de tweede tiendaagsperiode moeten treffen en zou tot eind juli kunnen aanhouden. De laatste dagen van de maand kunnen worden beïnvloed door onstabielere luchtmassa's met zwaar en stormachtig weer.

 

Zie het volgende 


Augustus 2022 en September 2022

{jumi [staticfiles/climatology/saiso_premium.php]}


Update : 3 juli 2022

529 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter