• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

De afgelopen zeven dagen zijn er elke dag gemiddeld 83 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 11 procent minder dan de zeven dagen ervoor. Ondertussen zet ons land het reisadvies op oranje voor Spanje, nu het district El Segrià weer in lockdown is geplaatst.

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zal Amerika "lang voor het einde van dit jaar" waarschijnlijk een remedie en/of een vaccin tegen het nieuwe coronavirus hebben. Dat zei hij in zijn speech naar aanleiding van de Amerikaanse feestdag Independence Day. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan zou dat een een ferme opsteker zijn voor de campagne van Trump.

Bij een grootschalige inspectie bij een transportbedrijf in Geluwe in West-Vlaanderen zijn vandaag achttien vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt de federale politie in een persbericht.

In de zoo van Zürich in Zwitserland is een verzorger van 55 om het leven gekomen nadat een Siberische tijger haar had aangevallen. Dat meldt de zoo op zijn website. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk precies is kunnen gebeuren.

Een originele kijk op België via honderden historische affiches, postkaarten en spotprenten valt te ontdekken in een tentoonstelling in het Mundaneum in Bergen. Prima om het actuele gesteggel van de regeringsonderhandelingen wat te relativeren. Er zijn bijtende politieke affiches van vroeger, maar ook prachtige posters om vakantie in eigen land aan te prijzen. Alles komt terug, dus.

Het reisadvies van Spanje gaat naar oranje, nu het district El Segrià in Catalonië opnieuw in lockdown wordt geplaatst. De afgelopen week is daar een piek in het aantal besmettingen vastgesteld. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) roept Belgen die uit het gebied terugkeren op zich te laten testen en thuis te blijven. "Iedereen moet zelf beslissen of reizen verantwoord is."

Dansen op een (trouw)feest mag weer onder bepaalde voorwaarden. Zo moet de afstand van 1,5 meter worden bewaard, tenzij je kan dansen in je "sociale bubbel" van 15 personen, zo meldt het Crisiscentrum. De huwelijkssector is tevreden, exitgroep GEES is dat allesbehalve. "Als maatschappij zijn we hier niet klaar voor. Dit snap ik echt niet", zegt voorzitter Erika Vlieghe. Hoe de beslissing precies genomen werd en door wie, is onduidelijk.

Vijf jaar geleden ging het plots erg hard voor Madeline Stuart uit de Australische stad Brisbane. Nadat een aantal foto’s van haar, die haar moeder op Facebook gepubliceerd had, viraal gegaan waren, bleken een aantal kledingmerken erg geïnteresseerd om van het nauwelijks 18-jarige meisje het gezicht van hun campagnes te maken. "Er wordt hier geschiedenis geschreven", concludeerde entertainmentwebsite E!Online. Want Stuart had het downsyndroom, waardoor het allesbehalve evident was om het als fotomodel waar te maken. Maar momenteel is Stuart een zeer gegeerde gaste op catwalks waar ook ter wereld.

In Polen wil aftredend president Andrzej Duda, die zichzelf wil opvolgen, koppels van hetzelfde geslacht verbieden om kinderen te adopteren. Dat heeft hij gezegd op een verkiezingsbijeenkomst. Hij wil hiervoor de grondwet aanpassen. Tegenkandidaat Rafal Trzaskowski is het met hem eens.

Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen (UA) hebben voor de vierde keer sinds de uitbraak van de corona-epidemie bloedstalen van landgenoten onderzocht op de aanwezigheid van antilichamen tegen het virus. Slechts 5,5 procent van de stalen bleek antilichamen te bevatten. Dat zijn er minder dan bij het vorige onderzoek, toen bijna 7 procent van de stalen antilichamen bevatte. Wat zeggen deze cijfers over het verloop van de epidemie? En wat betekenen ze voor de zogenoemde "groepsimmuniteit"?

De zomervakantie is officieel begonnen. Maar naar welke landen kunnen we nu al zeker reizen? En welke regels gelden er in coronatijden? VRT NWS biedt een overzicht. Voor meer info en andere landen kunt u terecht op de website van Buitenlandse Zaken.

Op sociale media, via sms, mail en WhatsApp circuleren berichten over het coronavirus die niet altijd waar zijn, of uit hun context zijn gehaald. Het gaat dus om valse en misleidende informatie. Hier maken we een selectie van die berichten die ook ons land bereiken en we geven context en uitleg. Ook valse medische tips doen de ronde, geloof ze niet en volg daarvoor de officiële informatie van de overheid.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

300 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.