• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

De testcapaciteit in ons land is gestegen tot meer dan 10.000 per dag. Dat meldt bevoegd minister Philippe De Backer (Open VLD) in een persbericht. Specifiek 20.000 testen worden voorzien voor de woonzorgcentra. Verder zijn er vandaag opnieuw 503 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal stabiliseert al een aantal dagen. "Goed nieuws", zegt viroloog Steven Van Gucht. "Maar we moeten volhouden. Geniet dus van het mooie weer, maar nodig geen mensen uit."

Het kwik klimt dit weekend lokaal tot 20 graden. Normaal gezien hét startschot voor veel mensen om naar de zee te trekken of een zonovergoten terrasje te doen. Helaas moeten we die zaken even missen. Wat kunnen we dan wel doen zonder de coronamaatregelen te schenden?

De coronacijfers in het zwaar getroffen Italië blijven hoog, maar er is ook hoop. De dodentol stijgt wel nog met 681, maar dat is het laagste aantal in 9 dagen tijd. Het aantal patiënten op intensieve zorg is voor het eerst sinds de epidemie gedaald.

In Nederland heeft de topman van het onlineplatform RUMAG een stap teruggezet na een kritische reportage in het programma "Zondag met Lubach". Daarin werd aangetoond hoe het bedrijf pakkende, grappige en soms provocerende uitspraken online zet en commercialiseert. De quotes komen echter van anderen. De druppel die de emmer deed overlopen was de zogenoemde "corona-kledinglijn" voor het Rode Kruis.

Toen de Spaanse veroveraars, de conquistadors, in de Amerika's aankwamen, slaagden ze er meestal in de plaatselijke bevolking te onderwerpen, deels door hun superieure wapens en technologie. Uit archeologische bewijzen blijkt echter dat, in minstens een zeer belangrijk opzicht, de Spanjaarden zeer afhankelijk waren van een oudere, inheemse technologie in delen van Midden-Amerika, namelijk het smelten en bewerken van koper. En dat hadden ze onder meer nodig om hun munitievoorraden op peil te houden.

Het Franse nationale antiterreurparket (PNAT) opent een onderzoek naar de mesaanval die zich vanmorgen heeft voorgedaan in Romans-sur-Isère in het zuidoosten van Frankrijk. Twee mensen kwamen bij de aanval om het leven.

Jullie vragen over de maatregelen tegen het coronavirus blijven maar binnenstromen. Zijn lange fietstochten nu nog toegelaten? Gaat de politie strenger controleren? Mag ik carpoolen met een collega om te gaan werken? We geven een antwoord op uw meest gestelde vragen.

Welke wereld krijgen we na corona? Wat leren we uit deze crisis? Denkers en experts beantwoorden moeilijke vragen over mens en wereld in turbulente tijden. Canvas brengt elke dag een nieuwe aflevering van de #coronatalks online.

De banken kunnen vanaf morgen beoordelen wie al dan niet uitstel kan krijgen om zijn woonlening af te betalen. Wie financieel getroffen is door de coronacrisis kan de afbetaling van zijn lening tot eind oktober pauzeren. Hiervoor moet je wel aan vier voorwaarden voldoen.

Mooi weer én paasvakantie, en toch zit een uitstapje naar de kust, een barbecue met vrienden of familie of een picknick in het park er niet in. De federale maatregelen om het coronavirus tegen te gaan gelden zeker nog tot zondag 19 april en mogelijk worden ze verlengd tot 3 mei. En dan zijn er nog maatregelen op Vlaams, Waals of Brussels niveau. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u op weg.

Wat heb ik als gezonde dertiger te vrezen? En loop ik als hooikoortspatiënt meer risico? Jullie blijven ons massaal veel vragen sturen. Met deze bundeling proberen we een antwoord te bieden op alle vragen die betrekking hebben op het medische luik van het coronavirus. We blijven jullie vragen voortdurend opvolgen en proberen daar ook in de toekomst een duidelijk en helder antwoord op te bieden.

Is Nederlands lezen moeilijk voor jou? VRT en Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, geven ook jou goede informatie over corona. Je kan de tekst lezen of beluisteren.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

442 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.