• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

50 euro netto extra per maand voor mensen met een laag loon. Dat is de jobbonus, het paradepaardje van de nieuwe Vlaamse regering, in een notendop. Een dure maatregel, waarvan het effect misschien relatief beperkt blijft, zo stellen Leuvense onderzoekers. Maar is niet het gewoon een rechtvaardige keuze om in te zetten op de lage lonen? Vier experts lichten voor ons de jobbonus door.

In Canada ziet het er naar uit dat de liberale partij van premier Justin Trudeau de parlementsverkiezingen wint. De partij zou wel haar absolute meerderheid verliezen in het Canadese parlement.

Acht jaar na het "laatste seizoen" komen er dan toch nieuwe afleveringen van "F.C. De Kampioenen". Dat is bekendgemaakt in "Vandaag". Er komen acht nieuwe afleveringen die begin 2021 worden uitgezonden op Eén. Onderaan dit bericht staan enkele fragmenten uit de beste afleveringen van vorige seizoenen.

Vier weken geleden zetten de Democraten in de Verenigde Staten een gedurfde stap. Hun parlementair onderzoek naar Trumps relaties met Oekraïne zou het karakter krijgen van een heus impeachment-onderzoek: een procedure die, in theorie, kan leiden tot de afzetting van de president. Sindsdien hebben ze heel wat belangrijke getuigen verhoord en documenten opgevraagd. Ook in Trumps eigen partij borrelen er inmiddels twijfels op. Dissidente Republikeinen stellen vragen bij de handelwijze van de president, al blijft de overgrote meerderheid hem vooralsnog door dik en dun steunen. We maken een tussenstand op.

Een brexit op 31 oktober is nog steeds mogelijk, maar dan moet de Britse premier Boris Johnson élke stemming van de komende dagen in het Britse parlement winnen. Dat zegt correspondent Tim De Wit in "Terzake". En wat met Europa? "Dat kijkt voorlopig de kat uit de boom, maar het is gerust: er komt géén brexit zonder deal op 31 oktober", zegt Europakenner Rob Heirbaut.

In de VS hebben enkele farmaceutische bedrijven voor 260 miljoen dollar een veroordeling afgekocht in de crisis rond verslavende pijnstillers. Bovendien is nog een akkoord voor vele tientallen miljarden dollars in de maak waarmee de sector nog meer processen wil afkopen. De afgelopen 20 jaar heeft de crisis 400.000 mensen de dood ingejaagd. Enkele maanden geleden deed Björn Soenens dit verhaal uitgebreid uit de doeken in een podcast. Zijn duiding kunt u hieronder beluisteren en lezen.

De protesten in het Zuid-Amerikaanse land Chili blijven aanhouden. Dit weekend ging het er stevig aan toe, zo zagen ook Vlamingen die in het land wonen. Over de manier waarop bestaat twijfel, maar over de oorzaak achter de protesten is iedereen het eens: die is terecht. "De sociale ongelijkheid hier is enorm. Iedereen wist dat het hier ooit zou ontploffen."

Volgens een mededeling van het koninklijk paleis in Bangkok verliest de "koninklijke edele gemalin" Sineenat Wongvajirapakdi al haar officiële en militaire titels en onderscheidingen. De 34-jarige vrouw was pas eind juli benoemd tot officiële tweede vrouw van koning Maha Vajiralongkorn. Het gaat dus niet om koningin Suthida.

Bekijk het weerbericht van maandag 21 oktober om 20.05 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.

Bekijk hier "Het Journaal Laat" van maandag 21 oktober.

Het valt op dat chrysanten vaak spotgoedkoop zijn dit jaar: in supermarkten en tuincentra betaalt u soms niet eens 2 euro voor een pot chrysanten, bloemen die in de periode van Allerheiligen en Allerzielen vlot over de toog gaan.

Er is grote onzekerheid over de terugbetaling van medische kosten vanaf 1 januari 2020. De federale regering heeft vandaag geweigerd het gezondheidsbudget voor volgend jaar goed te keuren. Daarover was een akkoord binnen het Riziv. Maar minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) verwerpt dat voorstel omdat er, volgens haar, te weinig aandacht was voor de patiënten. Iets dat door artsen, ziekenhuizen en ziekenfondsen wordt tegengesproken.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.deredactie.be/

95 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.