• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Op het assisenproces in Gent, over de euthanasie op Tine Nys, zijn de drie artsen ondervraagd die terechtstaan. Volgens hen waren alle wettelijke voorwaarden voor euthanasie vervuld bij Tine: "Als zij geen euthanasie mocht krijgen, wie dan wel?"

Om 18.04 uur is voor het eerst sinds 2003 opnieuw een reguliere nachttrein vanuit ons land vertrokken. Vanaf nu kunt u iedere maandag en donderdag van Brussel naar Wenen en Innsbruck sporen, en terug kan op woensdag en zondag. Al heeft onze spoormaatschappij NMBS daar op zich weinig verdienste aan: Brussel wordt aangesloten op het grote "nightjet-netwerk" van de OBB, de Oostenrijkse spoorwegen. De nieuwerwetse nachttrein is concurrentieel qua prijs en voor mensen die veel tijd hebben.

Het extern toedienen van oxytocine, het zogenoemde "knuffelhormoon", stimuleert volwassen mannen met autisme om nauwe emotionele banden aan te gaan met anderen. De toediening van de stof heeft ook op lange termijn een positief effect. Dat blijkt uit een studie door de Onderzoeksgroep Neurorevalidatie van de KU Leuven.

Volgens Eric Van Rompuy (CD&V), voormalig Vlaams minister van Media, is de politieke onafhankelijkheid van de VRT niet meteen in gevaar. "Maar de openbare omroep maakt momenteel wel een moeilijke periode door", zegt hij in "De afspraak" op Canvas. "Het zal aan de nieuwe raad van bestuur zijn om ervoor te zorgen dat de politieke onafhankelijkheid te allen tijde wordt gegarandeerd."

In de Gentse gemeenteraad heeft de coalitie (Open VLD, Groen, SP.A, CD&V) verdeeld gestemd over een omstreden reis naar Israël van Open VLD-schepen van Handel en Economie Sofie Bracke. Groen en SP.A waren tegen de reis gekant, Open VLD en CD&V stemden voor. De reis is uiteindelijk goedgekeurd met de steun van oppositiepartijen N-VA en Vlaams belang.

Open VLD wil niet raken aan de sociaal-economische hervormingen die de regering-Michel heeft doorgevoerd. Dat heeft voorzitter Gwendolyn Rutten laten verstaan tijdens de nieuwjaarsreceptie van haar partij. Daar zei Rutten ook dat ze voorstander is van een verhoging van de laagste pensioenen.

Een op de vijf Amerikanen heeft medische schulden. Hebzucht beheerst de Amerikaanse gezondheidszorg. In het ene ziekenhuis betaal je 4.000 dollar voor een bevalling, in het andere 70.000 dollar. De prijs staat amper of niet in verhouding tot de kwaliteit. Patiënten kunnen vooraf nauwelijks te weten komen wat een medische ingreep zal kosten. Onze Amerikaman Björn Soenens licht de Amerikaanse gezondheidszorg door, samen met een kritische insider.

Sundar Pichai, de baas van de Amerikaanse technologiereus Google, heeft nog eens 200.000 euro extra veil voor het project "Molengeek" in Molenbeek. Daar worden deelnemers met diverse achtergronden geholpen aan technologiejobs. Pichai is de cheque persoonlijk komen afgeven bij de Brusselse organisatie. "Wat ze doen is fantastisch. Molengeek heeft een grote impact en dat ondersteunen we graag", vertelt Pichai aan VRT NWS.

Om 11 uur is in Ukkel met 1048,3 hectopascal (hPa) een nieuw absoluut record voor de luchtdruk gemeten (voor Ukkel). Dat meldt weerman Frank Deboosere op Twitter. Het vorig record van 1048,0 hPa dateert van 27 januari 1932. Deze records worden sinds 1901 bijgehouden, zegt weerman David Dehenauw op Twitter. Veel zal u daarvan niet merken, alleen kookt water nu pas bij 101 graden.

Bekijk het weerbericht van maandag 20 januari om 20 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.

Bekijk hier "Het Journaal Laat" van maandag 20 januari.

Leo Hellemans wordt interim-CEO van de VRT. Dat is bekendgemaakt tijdens een persconferentie op de VRT. Vanochtend raakte het nieuws bekend dat Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, ontslagen wordt. Aanleiding voor dat ontslag is een conflict aan de top van de openbare omroep. Nog voor de zomer zou er een nieuwe gedelegeerd bestuurder moeten zijn. Hellemans wil intussen de nieuwe beheersovereenkomst zo goed mogelijk voorbereiden voor de volgende gedelegeerd bestuurder.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.deredactie.be/

54 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.