• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen
Gebruiken we in de toekomst geen thermometer meer, maar hittesensoren tijdens een hittegolf? Moeten we bepaalde straten met zeilen gaan overspannen? En gebouwen wit schilderen, heeft dat zin? Bij een stijging van de globale temperatuur zullen hittegolven frequenter en intenser worden. Wij zochten uit wat dat concreet betekent voor onze steden.

Vanaf zondag kunnen Egyptenaren drie dagen lang hun stem uitbrengen voor een nieuwe president. Huidig president Abdul Fatah al-Sisi zal zo goed als zeker zichzelf opvolgen. Nochtans tonen de aanhoudende inflatie, torenhoge schuldenberg en enkele onbetaalbare bouwprojecten dat het Egypte economisch niet voor de wind gaat.

Astronauten in het ruimtestation hebben na acht maanden een vermiste tomaat gevonden. De verdwijning van het stuk fruit zorgde al die tijd voor heel wat hilariteit aan boord. Astronaut Frank Rubio, die de tomaat niet goed had vastgemaakt aan de muur, moest veel beschuldigende mopjes incasseren. "We dachten allemaal dat Rubio de tomaat had opgegeten, maar zijn naam is gezuiverd", zegt astronaut Jasmin Moghbeli lachend tijdens een persconferentie.

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn zeker zes mensen om het leven gekomen als gevolg van enkele tornado's. Een twintigtal mensen raakte gewond.

Prins Harry heeft in het Verenigd Koninkrijk geen recht meer op automatische politiebescherming. Hij vindt dat oneerlijk en vecht het aan. De Noorse prins Sverre Magnus wijt zijn viraal momentje uit 2017 aan een "sugar rush". En Liechtenstein verliest een prins. Ontdek dit en meer in deze royals op zondag.

Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) wordt prinses Delphine niet gediscrimineerd. Hij zegt dat als reactie op een brief die de advocaat van de prinses heeft gestuurd. Daarin wordt "de ongelijke behandeling" aangekaart ten opzichte van haar halfbroer prins Laurent en halfzus prinses Astrid. "Prinses Delphine heeft geen officiële functie en wordt dus niet uitgenodigd op bepaalde evenementen", zegt De Croo.

Het Israëlische leger heeft opnieuw aanvallen uitgevoerd op Gaza, zowel in het noorden als het zuiden van de strook. De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, vindt het "immoreel" dat Amerika gisteren een veto tegen een staakt-het-vuren-resolutie van de VN-Veiligheidsraad heeft ingezet. "De rechtvaardige oorlog om Hamas te elimineren zal voortgezet worden", aldus de Israëlische premier Netanyahu.

Is de goedheilig man ook bij jou(w kinderen) gepasseerd, dan is de kans groot dat je met een hele hoop Sinterklaaschocolade achterblijft. Waar bewaar je al die zoete lekkernij het best: in de koelkast of keukenkast? VRT NWS-podcast “Het uur van de waarheid” stelt de vraag aan Claudia Delbaere van Cacaolab, dat chocolade wetenschappelijk bestudeert.

De wereldberoemde "Hollywood"-letters op een heuvel aan de noordkant van Los Angeles bestaan nu 100 jaar. Volgens de voorzitter van Hollywood Sign Trust, Jeff Zarrinnam, is het de bedoeling dat ze daar nog een eeuwigheid blijven staan. Om de negen bijzondere letters te vieren, zijn ze uitzonderlijk verlicht.

Vlaams Parlementslid en voormalig Groen-voorzitter Meyrem Almaci trekt bij de verkiezingen in juni volgend jaar de federale Groen-lijst in de provincie Antwerpen. Dat hebben de Antwerpse leden van Groen beslist. Almaci ruilt het Vlaamse niveau voor het federale, terwijl haar partijgenote Kim Buyst als Kamerlid de omgekeerde beweging maakt. Buyst zal de Vlaamse lijst trekken in de provincie Antwerpen. Vicepremier De Sutter trekt de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen.

Op de Bovenschelde in Zevergem is een schip gezonken nadat het ervoor in twee delen was gebroken. De twee opvarenden zijn op tijd van boord geraakt. Als al het nodige materiaal op tijd ter plaatse geraakt, dan kan het schip zondag geborgen worden. Het scheepvaartverkeer is wel nog steeds onderbroken.

De twee twintigers die gisteren betrokken waren bij een politieachtervolging worden verdacht van poging tot doodslag. De twee weigerden te stoppen voor een controle en werden uiteindelijk klemgereden in Herentals. Maar tijdens hun dolle rit veroorzaakten ze een zwaar ongeval waarbij verschillende politiewagens betrokken waren. Negen agenten raakten gewond.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

448 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter