Waarschuwingen
Waarschuwingen
N-VA-voorzitter Bart De Wever werd door de koning aangesteld als federaal informateur. Maar Vooruit-kopstuk Conner Rousseau zegt dat de kans klein is dat de partij in de federale regering stapt. Eerder vandaag kondigde hij ook aan opnieuw kandidaat-voorzitter te zijn van de partij. Intussen heeft De Wever, die ook op Vlaams niveau informateur is, alle Vlaamse partijvoorzitters gesproken. Volg hier het nieuws over de vorming van de verschillende regeringen op de voet.

De radiologen van het Cadix-ziekenhuis in Antwerpen hebben niet abnormaal veel fouten gemaakt. Dat zegt de Belgische vereniging voor radiologie. Het Cadix-ziekenhuis schorste vorige week alle 7 radiologen, nadat uit een steekproef van 1.300 onderzoeken bleek dat er 24 fouten zijn gemaakt.

Magali Smeyers uit Kortessem mag geen voedingspakketten meer uitdelen. Mensen die het zelf niet kunnen betalen, kloppen al 2 jaar bij haar aan om iets te eten te hebben. Maar na een anonieme klacht bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) moet ze een vergunning aanvragen en haar werkwijze aanpassen.

Een drukke periode voor Bart De Wever. Als voorzitter van de grootste partij in het Vlaams Parlement kreeg hij automatisch het initiatiefrecht om te bekijken welke coalitie een meerderheid kan halen. Vandaag kwam daar ook een federale informatieopdracht bij. Maar kan hij dat combineren? En kan hij nog premier worden? Jullie vragen beantwoord.

Groen had gehoopt op meer stemmen, maar kijkt hoopvol naar de lokale verkiezingen in oktober. Dat zegt Petra De Sutter, het boegbeeld van Groen van de voorbije verkiezingen. In Terzake kijkt ze terug naar de campagne en geeft ze een vooruitblik op de volgende verkiezingen.

Je weet nooit of het nog beter had kunnen zijn, maar sinds die ene dronken nacht in Sint-Niklaas "zijn de dominostenen voor Vooruit wel langs de juiste kant gevallen". Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Melissa Depraetere werd na het ontslag van Conner Rousseau noodgedwongen partijvoorzitter en "bereikte een status in Vlaanderen die ze als federale fractieleider misschien nooit bereikt zou hebben".

Conner Rousseau stelt zich opnieuw kandidaat om voorzitter van Vooruit te worden. Dat meldt hij op Instagram. Eerder vandaag gaf huidig voorzitter Melissa Depraetere te kennen dat ze zichzelf niet wil opvolgen. Ze hoopte naar eigen zeggen al "dat Rousseau de draad weer zou oppikken". Rousseau nam afgelopen november ontslag als voorzitter nadat hij in het oog van de storm terechtkwam voor racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken.

We zetten op deze pagina alle uitslagen van de verkiezingen van 9 juni nog eens op een rijtje. Van het Vlaamse niveau, over Wallonië en Brussel, tot het federale en Europees Parlement. Een handig overzicht.

In het Italiaanse parlement in Rome is het tot een handgemeen gekomen tussen leden van de meerderheid en de oppositie. Een lid van oppositiepartij Vijfsterrenbeweging werd aangevallen toen hij ostentatief met een Italiaanse vlag neus aan neus ging staan met de minister van Regionale Zaken.

In Lampernisse, bij Diksmuide, is een beloftevolle voetballer van 21 zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed aan hoge snelheid tegen een boom, en kwam door de klap 70 meter verderop terecht. De man zat 45 minuten vast in het voertuig, de hulpdiensten konden hem bevrijden door een deur open te knippen.

Bij software bedrijf AFAS in Kontich krijgen werknemers in de loop van 2025 elke vrijdag vrij, met behoud van het volledige loon. Ze zullen op de 4 andere dagen geen extra uren moeten werken. Het bedrijf zal Artificial Intelligence (AI) inschakelen om nog efficiënter te gaan werken.

Aan het sluizencomplex op het Albertkanaal in Wijnegem is een containerschip tegen de onderkant van een brug gevaren. De stuurhut is helemaal vernield. Een auto en een bootje die op het dek stonden, kwamen in het water terecht. Er zijn geen gewonden. Het scheepvaartverkeer is gestremd tot alles is opgeruimd.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

291 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter