• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Vanaf nu moet iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker dragen in Brussel. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort (PS) laten weten. De "alarmdrempel" van 50 besmettingen per 100.000 inwoners is immers overschreden. Het gemiddeld aantal besmettingen in ons land is opnieuw licht gestegen, gemiddeld raken er nu dagelijks 604 mensen besmet. Volg al het coronanieuws in onze liveblog.

De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democraten Joe Biden heeft senator Kamala Harris (55) aangeduid als zijn running mate. Zij wordt zo de vrouw die hem als vicepresident gaat vergezellen naar het Witte Huis als Biden verkozen wordt tot president.

De 56-jarige Kamala Harris schitterde vorig jaar niet als presidentskandidaat voor de Democraten, maar lijkt nu wel een sterke figuur te worden achter Joe Biden. Samen gaan ze de strijd aan met de Republikein Donald Trump.

In de reeks "Bruisende plekken" ontdekken VRT-journalist Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey de plaatsen waar ooit mensen feesten, dansten, vierden of genoten. Maar waar de sporen van de geschiedenis zo goed als weggevaagd zijn en voorbijgangers niet beseffen dat ze geschiedenis onder hun voeten hebben. Vandaag: de plek in Antwerpen waar de gouden medailles voor België uit de lucht werden geschoten.

In de VS is zanger en gitarist Trini Lopez (83) overleden. Lopez werd wereldbekend met zijn covers van "If I had a hammer" en "Lemon tree". Hij stierf aan de gevolgen van het coronavirus.

Uit overheidscijfers blijkt dat steeds meer Belgen het slachtoffer worden van online fraude, onder andere door de coronacrisis. De technieken die de oplichters gebruiken, worden bovendien gewiekster. Wij lijstten voor u de vaakst voorkomende scams op.

De dwergplaneet Ceres is een 'oceaanwereld' met een groot zoutwaterreservoir onder zijn bevroren oppervlak. Dat zoute water is de oorzaak van de mysterieuze heldere vlekken die op Ceres te zien zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de gegevens die de NASA-ruimtesonde Dawn verzameld heeft tijdens haar dichte vluchten over het oppervlak van Ceres. De dwergplaneet is ook nog steeds geologisch actief en de oceaan vergroot de kans dat er ooit leven zou geweest zijn.

"We zitten nu op een lijn van angst en dwang, en we gaan daar vastlopen." Sociaal psychologe Karen Phalet vreest dat de slinger aan het doorslaan is, nu er steeds meer zwemplekken, skateparken of zelfs delen van de kust afgesloten worden. "De kust of zwemplekken helemaal sluiten voor een hele groep, dat is een kortetermijnoplossing. En dan ben je niet goed bezig."

Rusland heeft als eerste land een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin bekendgemaakt. Een van zijn dochters heeft het vaccin getest, zegt Poetin ook, en ze heeft er goed op gereageerd. Veel wetenschappers zijn sceptisch over de snelheid waarmee Rusland met een vaccin komt, en zijn bezorgd over de veiligheid ervan.

In Bornem heeft een onweer met plotse hevige regenval schade veroorzaakt. In enkele huizen liepen kelders onder water. Er zijn ook bomen omgewaaid en enkele tenten waaiden weg.

Hevige hitte-onweders gepaard met felle regen en windstoten hebben op sommige plaatsen in Vlaams-Brabant voor overlast gezorgd. In Hoegaarden en Neerijse stonden straten blank. In Landen is de bliksem ingeslagen op het dak van een woning.

Bekijk het weerbericht van dinsdag 11 augustus om 19.45 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

403 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.