• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen
N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, "dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen", dixit De Wever. "Eén keer een mes in de rug, geen tweede keer", zo heeft De Wever afgelopen avond gezegd tijdens een voorzittersdebat van Knack en Trends-Kanaal Z.

Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) hoopt dat Tom Meeuws zich verontschuldigt voor de omstreden uitspraken die hij heeft gedaan. Beels reageerde vanavond voor het eerst op het ontslag van haar partijgenoot als schepen in Antwerpen. In "Terzake" gaf ze ook duidelijk aan dat ze het moe is om zich te moeten verdedigen nadat ze de afgelopen weken in een storm is beland door het ontslag van Meeuws.

De maand februari eindigt pas morgenavond, maar het is nu al duidelijk dat we de warmste februari beleven sinds het begin van de waarnemingen in 1833. Tot en met 26 februari lag de gemiddelde temperatuur op 8,5 graden Celsius. Dat is maar liefst ruim 4 graden boven wat we normaal zouden mogen verwachten. Zelfs de specialisten bij het KMI zijn onder de indruk van het cijfer, dat helaas geen goed nieuws is.

Siel Van der Donckt, voormalig VRT-journalist, herstelt van een ingrijpende operatie waarbij elektroden zijn ingeplant in de hersenen. Het is een mogelijk redmiddel om haar steeds erger wordende symptomen van de ziekte van Parkinson te verlichten. Van der Donckt kreeg die diagnose kort voor haar pensioen. "Steeds meer mensen zullen parkinson krijgen", vreest ze. "Niet enkel door genetische aanleg, maar ook door omgevingsfactoren zoals het gebruik van pesticiden."

Sinds oktober maken telecomoperatoren Proximus en Telenet gebruik van nieuwe software om nepberichten tegen te houden. Proximus alleen al blokkeerde sindsdien meer dan 16 miljoen valse berichten.

Wereldwijd lijden meer dan 190 miljoen mensen aan endometriose. Scenariste en internetpersoonlijkheid Elisabeth Lucie Baeten is één van hen. Zij heeft adenomyose, een vorm van endometriose. We vroegen Elisabeth om voor "Pano" een videodagboek bij te houden. Welke impact heeft endometriose op haar dagelijks leven?

Naar schatting 1 op de 10 vrouwen lijdt aan endometriose. Toch kennen we de exacte oorzaak van deze chronische aandoening nog altijd niet. "Pano" onderzoekt hoe het komt dat endometriose al zo lang onder de radar blijft. Wat is endometriose precies en hoe kan het dat een ziekte waar zo veel mensen aan lijden, nog steeds niet écht behandeld kan worden?

Nu Donald Trump zo goed als zeker de Republikeinse voorverkiezingen wint, wordt de kans ook groter dat hij het opnieuw tot president van de Verenigde Staten schopt. Dat is het droomscenario van de Argentijnse president Javier Milei, die Trump afgelopen weekend nog breed glimlachend een knuffel gaf. Zijn ook andere wereldleiders, zoals Xi Jinping of Vladimir Poetin, even enthousiast over zijn mogelijke terugkeer naar het Witte Huis?

In Antwerpen heeft vanavond een ontploffing plaatsgevonden in de Edward Pecherstraat, op 't Zuid. Dat bevestigt de politie van Antwerpen. Door de explosie is er lichte schade aan een voordeur van een huis en minstens één voertuig. Wat er gebeurd is, wordt nog onderzocht.

Westerse troepen naar Oekraïne sturen is iets wat niet mag worden uitgesloten: het was een opmerkelijke uitspraak die de Franse president Emmanuel Macron gisteravond deed na afloop van een Europese top over steun aan Oekraïne. Hoe moeten we zijn woorden interpreteren?

IJsmaker Christan Wu uit Elsene heeft het Belgisch kampioenschap ijsmaken gewonnen met een opvallende ijssmaak: een eeuwenoud bos geïnspireerd door Winnie de Poeh. "Mijn creatie is ijs met boshoning doordrenkt met dennenboom en kleine dennenappels, een crumble van eekhoorntjesbrood, een saus van boshoning en citroen."

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het einde spannend blijven.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

803 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter