• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft gisteravond in intieme kring afscheid genomen van het leven. Tv-makers en vrienden Tom Waes en Eric Goens waren er ook bij en spreken van “een heel mooi, sereen afscheid”. Een afscheid dat Vervoort typeerde. "Vreselijk triest, maar tegelijk ook positief en humoristisch", zegt Tom Waes. "Haar laatste woorden tegen mij waren: ‘Allez, rot nu op’. Dat was iets dat alleen Marieke Vervoort kon zeggen."

Rolstoelatleet Marieke Vervoort (40) is overleden. Dat meldt burgemeester Christophe De Graef van Diest, haar thuishaven. Vervoort leed aan een ongeneeslijke spieraandoening en koos om over te gaan tot euthanasie. De atlete met de bijnaam "Wielemie" nam tweemaal deel aan de Paralympische Spelen en won verschillende medailles in Londen en in Rio.

Marieke Vervoort is niet de eerste die kiest voor euthanasie. Sinds euthanasie in 2002 in ons land gelegaliseerd werd, hebben 20.000 mensen voor euthanasie gekozen. Wie ging Marieke Vervoort voor?

Je DNA, voedselallergieën of zelfs je stoelgang laten analyseren… Vroeger ging je hiervoor naar de huisarts, nu kan je het allemaal zelf doen. Je vindt op het internet honderden medische zelftests die je kan bestellen, geleverd aan huis. Maar hoe betrouwbaar zijn die tests? Wat als het resultaat tegenvalt? En hoe zit het met de privacy? Onze reporters Doruntina Islamaj, Imke Courtois en Peter Brems bestelden elk een test en zochten het uit. Vandaag: het DNA van Imke Courtois.

Nog liever "dead in a ditch" - dood in een sloot, dan opnieuw uitstel vragen aan de EU, zei Britse premier Boris Johnson een paar maanden geleden. Maar nu hij gisteravond een cruciale stemming in het parlement verloor, kan hij moeilijk anders. Hoe moet het nu verder?

Fotograaf Stephan Vanfleteren blikt terug op zijn carrière met een indrukwekkende overzichtstentoonstelling in het Fotomuseum Antwerpen. Hij zonderde zich een half jaar af om alle foto's te doorploegen die hij de afgelopen 30 jaar maakte. De expo “Present” is geen best of geworden, maar een eigenzinnige selectie uit zowel zijn journalistieke, documentaire als artistieke foto’s. Vanfleteren vertelt hieronder zelf over vijf foto’s die zijn gevarieerde carrière illustreren. De citaten komen uit het fotoboek dat bij de tentoonstelling hoort.

Het natuurcentrum Ecomare op de Waddeneilanden in Nederland vangt sinds gisteren een wel heel bijzondere gast op: een albinozeehond. Albinisme is een eigenschap waarbij de huid geen pigment aanmaakt, met andere woorden, het is een grijze zeehond met een witte vacht. En dat komt maar zelden voor.

Met 3.000 vrouwen zou hij geslapen hebben, in een periode van een 3-tal jaren. Drie vrouwen per dag dus, zo beweerde Mick Hucknall, die in de jaren 80 met zijn groep Simply Red wereldhits scoorde met "Money’s too tight", "Holding back the years" en "The right thing", in 2010 in een interview. Maar dat bleek toch wel wat overdreven, zo corrigeerde hij zichzelf afgelopen weekend op nieuwswebsite The Times.

In deze reeks geven we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, deze week van 23 tot 29 oktober 1944. Nabij de Filippijnen vechten Amerikanen en Japanners de zwaarste zeeslag ooit uit, waarbij voor het eerst kamikazes optreden. En de geallieerden breken nu ook door in Zuid-Beveland.

Bekijk het weerbericht van dinsdag 22 oktober om 20.05 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.

Bekijk hier "Het Journaal Laat" van dinsdag 22 oktober.

Steeds meer mensen kiezen net als Marieke Vervoort voor euthanasie. Sinds euthanasie wettelijk mogelijk werd in ons land, hebben ruim 20.000 mensen ervoor gekozen om hun leven vroegtijdig te laten beëindigen door een arts. België was in 2002 het tweede land ter wereld, na Nederland, waar euthanasie onder strikte voorwaarden gelegaliseerd werd. We zetten die voorwaarden voor, en de feiten over euthanasie nog eens op een rij in vijf vragen en antwoorden.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.deredactie.be/

462 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.