Waarschuwingen
Waarschuwingen

Alarm regen/overstroming & onweer

Alarm regen/overstroming & onweer

Samenvatting

Samenvatting

De diensten...

Deze vrijdag krijgen we opnieuw te maken met lokaal intense en onweersbuien. Cumulatieve hoeveelheden tussen 20 en 40 liter/m² zijn mogelijk, of lokaal zelfs meer, vooral in de noordelijke helft van het land.

Laatste update : 24 mei 9h31

Legende

Groen : Geen bijzondere weertoestanden te melden

Grijs : Vooralarm : mogelijk zware regenval door onweer waarvan de omvang nog niet is vastgesteld.

Geel : Wij verwachten regenval door onweer die plaatselijk voor wat waterschade kan zorgen.

Oranje : Wij verwachten overvloedige regenval door onweer met neerslaghoeveelheden die voor waterschade kunnen zorgen.

Rood : Wij stellen reeds overstromingen vast en er is nog meer overvloedige regen door onweer op komst hetgeen voor veel waterschade kan zorgen.


Veiligheidswaarschuwing verbonden aan een weerselement

Niveau Geel - Waarschuwing : Gewoon weersverschijnsel voor uw streek maar af en toe lokaal mogelijk gevaarlijk. Dit niveau vraagt geen bijzondere acties maar neem geen onnodige risico’s en wees oplettend als u activiteiten zou ontwikkelen die gevoelig zijn voor de weerstoestand. Fenomenen van deze intensiteit doen zich 5 tot 15 keer per jaar voor.

Niveau Oranje - Wees voorzichtig : Gevaarlijk en algemeen fenomenen zijn waarschijnlijk. Bescherm uw goederen en woningen tegen eventuele schade die deze weersgesteldheid kan veroorzaken. Neem inlichtingen vooraleer u te wagen aan lange verplaatsingen en hou voldoende afstand met voorliggers mocht u zich begeven op de weg. Stel u regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw streek. Fenomenen van deze intensiteit doen zich 1 tot 5 keer voor per jaar.

Niveau Rood - Absolute waakzaamheid is vereist : Zeer gevaarlijke en algemene toestand van uitzonderlijke intensiteit wordt verwacht. Deze weerstoestand kunnen belangrijke schade toebrengen en/of gebieden lam leggen. Het wordt ten zeerste aangeraden om elke verplaatsing te vermijden. Hou u regelmatig op de hoogte van de evolutie van de situatie. Volg stipt de veiligheidsraadgevingen op die u worden gegeven door de officiële instanties. Fenomenen van deze intensiteit doen zich 1 keer voor om de 5 à 10 jaar.

MeteoBelgië actualiseert permanent de waarschuwingen

569 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter