• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Het DNA-staal dat is afgenomen van koning Albert II bewijst onomstotelijk dat hij de biologische vader is van Delphine Boël. Ook al zou hij nog juridische bezwaren kunnen opwerpen, de koning is bereid om zijn rol als wettelijke vader op te nemen. Wat betekent dit nu? Wordt Delphine prinses? Komt ze in aanmerking voor de troonopvolging? Zal haar leven veranderen? En heeft ze nu recht op een deel van de erfenis van de koning?

"Opgelucht en emotioneel, maar er is ook nog steeds een grote pijn omdat ze nooit een echte vader heeft gehad." Zo reageerde Delphine Boël nadat DNA-onderzoek uitwees dat koning Albert wel degelijk haar biologische vader is. Dat laat Marc Uyttendaele, een van de advocaten van Delphine Boël, aan onze redactie weten. De koning zal daardoor niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is.

PS-voorzitter Paul Magnette doet de deur dicht voor een regering met de PS én de N-VA. Verder onderhandelen heeft volgens hem geen zin. "Op een bepaald moment heeft het lang genoeg geduurd", zei hij na de bijeenkomst van het PS-partijbureau.

De geheime opnames die de familie van Tine Nys maakte van gesprekken met de huisarts van Tine en met de dokter die de euthanasie uitvoerde, zijn vanmiddag beluisterd op het assisenproces in Gent. Wat we hoorden was een familie die met veel vragen zit en dokters die uit alle macht antwoorden probeerden te formuleren.

De Israëlische historicus Yuval Harari geeft vanavond een lezing in een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen, op uitnodiging van het magazine Newsweek. Nooit eerder verkocht een lezing van een professor op zo'n grote schaal uit in ons land. Als zijn naam geen belletje doet rinkelen, dan doen zijn boeken dat misschien wel: "Sapiens", "Homo Deus" en "21 lessen voor de 21e eeuw" zijn internationale bestsellers. Wie is Harari en hoe werd hij een "intellectuele rockster"?

In Polen is de bevrijding van Auschwitz-Birkenau herdacht. In dat Duitse werk- en vernietigingskamp in het zuiden van het land werden tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan een miljoen mensen vermoord, het merendeel Joden. Tijdens de herdenking stonden de overlevenden van het kamp centraal.

Ons land gaat de Belgen repatriëren die nu nog in China zijn, in het gebied waar het coronavirus uitgebroken is. Buitenlandse Zaken heeft weet van 15 Belgen in de getroffen provincie Hubei.

Vandaag staken de vakbonden en een deel van het VRT-personeel, een staking die volgens hen "onvermijdelijk" was. Ze zijn niet te spreken over de manier waarop CEO Paul Lembrechts vorig week is ontslagen en de geplande besparingen vanuit de Vlaamse regering. Door de staking is er op de radio bijna alleen muziek te horen. Ook voor televisie is er een alternatieve programmatie met kortere journaals.

Bekijk het weerbericht van maandag 27 januari om 20.05 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.

Bekijk hier "Het Journaal Laat" van maandag 27 januari.

Na de uitbraak van het coronavirus heeft de Chinese regering beslist om de regio en de stad Wuhan (met elf miljoen inwoners) in quarantaine af te sluiten. Drastische maatregelen om een grote uitbraak te vermijden. Leen Vervaeke, correspondente in China, wilde weten hoe afgesloten een spookstad wel is. Ze zette de risico's voor zichzelf even op een rijtje, twijfelde... maar trok toch richting Wuhan. De stad intrekken bleek vrij eenvoudig, de verplaatsingen binnen Wuhan zelf waren dat niet. De angst voor besmetting leeft. Haar reisverslag leest u hieronder.

Eind december dook een tot nog toe onbekend virus op in het oosten van China dat longinfecties veroorzaakt. Het virus heeft zich intussen over meerdere landen verspreid en er zijn ook doden gevallen. De Chinese autoriteiten nemen zeer strikte maatregelen. Op de kaart hieronder ziet u in welke landen besmettingen zijn vastgesteld. Daaronder vindt u een tijdslijn met de verspreiding van het virus van dag tot dag.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.deredactie.be/

433 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.