• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

De huisartsen uit de regio Kortrijk, Waregem en Menen doen een opvallende oproep: wie in de komende dagen denkt het coronavirus te hebben, moet vooral niet op consultatie komen. Blijf gewoon thuis en bel de huisarts, luidt de boodschap.

Een nieuw weekend, een nieuwe storm. Ook komend weekend mogen we rukwinden verwachten tot 80 km/uur in het binnenland en tot 95 km/uur aan de kust. De schuldige is Jorge, een Spanjaard. Maar waarom is er nu gekozen voor Jorge, en niet voor Ellen, zoals eerder al wel vermeld werd?

Door het coronavirus hebben de beurzen deze week het grootste verlies geleden sinds de diepe financiële crisis van 2008. Op de beurs van Brussel heeft de Bel20-index, de korf van belangrijkste aandelen van België, vandaag 4,20 procent van zijn waarde verloren, tot minder dan 3.500 punten. Dat is het op één na grootste verlies sinds juni 2016. Als we naar de hele week kijken, dan heeft de Bel20 maar liefst 14,5 procent verloren. In de VS hebben de belangrijkste beursindexen ruim 10 procent verloren.

Len, Hans en Lucas hebben al een tijd een relatie met drie. Len met Hans, Len met Lucas, en omgekeerd natuurlijk. Maar Lucas niet met Hans. Ze noemen hun relatie stabiel en maken duidelijke afspraken. Maar volgens de wet is een polyamoreuze relatie niet mogelijk. "We willen graag met drie een gezin vormen", zegt Hans. Maar de vraag is of dat ooit zal kunnen. Len, Hans en Lucas vertellen over hun leven, experts reageren op clichés.

Met een eerste homokoppel in "Blind getrouwd" op VTM en een ontroerend fragment in "Down the road" waarin Peter aan Stijn vertelt dat hij homo is, is holebiseksualiteit en coming out momenteel erg aanwezig op het Vlaamse tv-scherm. Sander Cornelis van Wel Jong Niet Hetero juicht dit toe, maar benadrukt dat niet alles koek en ei is eens iemand uit de kast komt.

Morgen (zaterdag) vindt de vierde voorverkiezing in de race naar het Witte Huis plaats. Voor het eerst in een staat met een groot aantal Afrikaans-Amerikanen: South Carolina. Kan de Democraat Joe Biden hier zijn campagne nieuw leven inblazen? Of weet Bernie Sanders opnieuw te verrassen. Een goed resultaat hier is des te belangrijker, want dinsdag staat Super Tuesday op het programma. Dan wordt in 14 staten tegelijk gestemd, waaronder kleppers als Texas en Californië. Heel veel stemmen te winnen dus op één dag. Amerikacorrespondent Björn Soenens en Thomas De Graeve bespreken de race in deze nieuwe aflevering van Björn in the USA.

Wat doet België in de VN-Veiligheidsraad? Wat gebeurt er voor, tijdens en na een Europese Raad? Wat betekent diplomatie in tijden van de Amerikaanse president Donald Trump? En wat heeft België in China te zoeken? In "Corps Diplomatique" op Canvas kreeg u de voorbije week een blik achter de schermen van de Belgische diplomatie. Bekijk hier enkele opvallende fragmenten.

Bij een luchtaanval in de Syrische provincie Idlib zijn zeker 33 Turkse militairen omgekomen. De Turkse president Erdogan vraagt dat de VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bijeenkomt. Het NAVO-bondgenootschap schaart zich achter Turkije, maar dat slaat op de grenzen van Turkije, niet op de Turkse militairen in Syrië.

Doctoraatsstudente Michelle Kunimoto heeft 17 nieuwe exoplaneten ontdekt, waaronder een mogelijk bewoonbare wereld die zo groot is als de aarde. Ze deed dat door de data van de Kepler-ruimtetelescoop uit te vlooien. Dankzij die telescoop zijn er al veel nieuwe planeten ontdekt, maar kleine planeten in de zogenoemde bewoonbare zone rond een ster zijn zeldzaam: daarvan zijn er met Kepler eerder nog maar 15 ontdekt.

Het nieuwe coronavirus is niet uit het nieuws weg te branden en roept heel wat vragen op. Hoe krijg je het virus eigenlijk? Wat zijn de symptomen? Wat moet je doen als je zelf denkt het virus te hebben? Viroloog Marc Van Ranst legt het allemaal uit.

Via WhatsApp wordt een bericht verspreid dat laat uitschijnen dat het een "noodbericht" is van de overheid over het coronavirus dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt. Het bericht is vals en het bevat bovendien foute informatie en foute tips om het coronavirus aan te pakken. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt ook voor fraude via sms en mail.

Vannacht is in Amsterdam een tweede geval van het coronavirus vastgesteld. Gisteravond was dat al het geval in Tilburg, niet ver over de Belgische grens. Zwitserland verbiedt tijdelijk grote bijeenkomsten van mensen, in Japan moeten vijf miljoen mensen binnenblijven en in Nigeria is een besmetting vastgesteld.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.deredactie.be/

87 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.