• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

De opmars van het leger van de Syrische president Bashar al-Assad lijkt erg snel te verlopen. De eerste troepen zouden de Koerdisch-Arabische stad Manbij zijn binnengetrokken terwijl de Amerikanen daar vertrekken. Meer naar het oosten zouden de Koerden de grensstad Ras al-Ain deels hebben heroverd op de Turken.

De Brusselse politie bevestigt dat ze gaat onderzoeken wat er afgelopen zaterdag precies gebeurde in de garage naast haar commissariaat aan de Grote Markt tijdens de klimaatactie van Extinction Rebellion. Dat schrijft De Standaard. De 19-jarige student Quinten Vanagt getuigde in een online blog over het buitensporige politiegeweld dat toen zou zijn gebruikt. Eerder kondigde de Brusselse politie al aan om minstens twee incidenten waarbij agenten pepperspray gebruikten tegen de betogers te onderzoeken.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) was dit jaar de centrale figuur van het traditionele openingscollege politieke wetenschappen aan de UGent, het vak van professor Carl Devos. Jambon deed het wel anders dan zijn voorgangers. In plaats van een persoonlijk discours te geven, ging de minister-president bijna anderhalf uur lang in op vragen van studenten. Wij selecteerden voor u enkele opvallende momenten.

In een afgelegen boerderij in Ruinerwold, in de Nederlandse provincie Drenthe, is een vader met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder woonden. Het gezin zou wachten op "het einde der tijden". Dat schrijft RTV Drenthe. De politie tweet dat de vader een man van 58 is en dat er zes volwassenen zijn aangetroffen.

De Turkse inval in Noord-Syrië zou president Erdogan wel eens heel duur komen te staan, letterlijk. De Amerikaanse president Trump heeft al laten weten dat hij de importheffingen op Turks staal zal verdubbelen en dat hij de handelsgesprekken met Ankara stopzet. Maar ook een aantal Belgische bedrijven zouden wel eens een deel van het gelag kunnen betalen. “Ik denk dat de Turkse economie een oplawaai zal krijgen waar ze niet goed van zullen zijn”, zegt Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, wiens werkgever ook grote financiële belangen heeft in Turkije.

Voetbalclubs uit Beringen en Heusden hebben op hun social media foto's en filmpjes gepost waarop jonge spelers een militaire groet brengen aan de Turkse vlag. In de onderschriften staan nationalistische boodschappen. Voetbal Vlaanderen zal met de clubs rond de tafel gaan zitten.

Leraar Michaël De Borre van een GO! Middenschool in Geraardsbergen heeft samen met Ubisoft, een Franse uitgever van videospelletjes, een videogame voorgesteld over het Oude Griekenland. De bedoeling is om leerlingen van het tweede middelbaar het Oude Griekenland op een virtuele manier te laten ontdekken.

We zien ze nauwelijks en ze lopen zelden in het oog, maar ze zijn er wel. Al vijf jaar lang voeren de Roemenen de ranglijst aan van de herkomstlanden van nieuwkomers in België. In 2017 vestigden zich ruim 18.000 Roemenen in ons land. Daarmee was de Roemeense immigratie bijna het dubbele van de Nederlandse en drie maal zo groot als de Syrische, Marokkaanse of Poolse instroom. In totaal wonen er nu meer dan 90.000 Roemenen in België, al reizen ze dikwijls nog heen en weer. Het zijn bij uitstek arbeidsmigranten: ze komen om te werken.

Bekijk het weerbericht van dinsdag 15 oktober om 13.30 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.

Herbekijk Het Journaal 1 van dinsdag 15 oktober.

In een open brief aan Justitie vraagt Leentje Dewitte, wiens dochter werd aangereden door een dronken bestuurder, om de straffen die door rechters uitgesproken worden effectief uit te voeren. Volgens haar geef je slachtoffers enkel dan het gevoel dat ze ernstig genomen worden.

Superster Elton John (72) beschrijft zijn eigen leven in de autobiografie "Ik Elton John" die vandaag verschijnt, en spaart zichzelf en andere wereldsterren niet. Altijd al willen weten wat Elton John dacht over Michael Jackson, Tina Turner, prinses Diana en de Queen? VRT NWS selecteert enkele opmerkelijke uitspraken.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.deredactie.be/

287 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.