• Zich inloggen
Waarschuwingen
Waarschuwingen

Flash 20 mei 2013 : Hoe lang is het nog wachten op het mooie weer?

De lente zit er bijna op, haast niet te geloven onder de huidige weersomstandigheden. Mistroostig weer met talrijke buien en veel te koele temperaturen voor de tijd zullen de kenmerken worden van mei 2013.

U was niet alleen met de vraag :
Wanneer komt nu eindelijk het mooie weer ?

mb_hr_blue_ball.gifDe lente 2013 :

Deze lente 2013 heeft een groot aantal koele periodes gekend, vaak een flink stuk onder de normale seizoenswaarden. Onze regio’s hebben op geen enkel moment kunnen genieten van een duurzame periode met mooi weer. Moet het nog gezegd worden dat maart een van de koudste maanden was gedurende de naoorlogse periode ? Hieronder de Europese kaart met de temperatuursanomalieën op 16 mei 2013 :

Europese kaart met de temperatuursanomalieën vastgesteld op 16 mei 2013

mb_hr_blue_ball.gifMiddelmatig weer minstens tot het einde van de maand mei

Deze negatieve anomalieën gaan zich zelfs nog versterken in de loop van het laatste deel van de maand mei. Vanaf deze maandag maken de temperaturen een duik en deze zullen waarschijnlijk geen reële stijging meer ondergaan alvorens het maandeinde. Een terugkeer naar de koelte gepaard met onstabiele omstandigheden en regelmatig neerslag.

Vanaf donderdag zullen we zelfs te maken krijgen met een atmosferische toestand die typisch is voor de winter! Een anticyclonaal blok zal ontstaan boven de Atlantische Oceaan. Daardoor zal er een polaire luchtstroming op gang komen naar ons land met daarin de ontwikkeling van kleine depressies zoals te zien op de toestand in het kort voor deze donderdag :

Toestand in het kort voorzien voor donderdag 23 mei 2013 om 12u (UTC)
 
De temperaturen zullen nog wat meer gaan dalen en talrijke buien gaan het land overgieten. Voor het einde van de week is het niet uitgesloten dat op de hoogste toppen bij de felste regenbuien er soms sneeuwvlokken te zien zullen zijn.

U heeft het al begrepen : wij kunnen u geen goed nieuws brengen, geen enkel voorteken van de zomer, laat staan van de lente. Het wordt wachten tot het begin van juni.
 

69 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.