Waarschuwingen
Waarschuwingen
De federale regering wil met de meerwaardebelasting de sterkste schouders doen bijdragen en de middenklasse sparen. Maar wie zijn die sterkste schouders? En wie behoort precies tot die middenklasse? “We zijn vaak rijker dan we denken”, zegt econoom en filosoof Antoon Vandevelde.

In het Strategisch Plan voor de Defensie van minister van Defensie Theo Francken (N-VA) staat dat de regering 11 extra F-35 gevechtstoestellen wil kopen. Minister van Economie Clarinval bevestigde de aankoop vandaag bij RTBF. De aankoop moet wel nog formeel bekrachtigd worden door de regering.

In het domein van Hofstade is er op dit moment een grote zoekactie aan de gang naar een vermiste jongeman (20). Hulpdiensten, duikteams en een helikopter zijn ter plaatse. Op dit moment is het niet duidelijk of de vermiste verdronken is. Het parket sluit ook niet uit dat hij op het land onwel is geworden.

Techmiljardair Elon Musk en Amerikaans president Donald Trump liggen weer in conflict met elkaar. Aanleiding van de ruzie is opnieuw het grote begrotingsplan van de president. Musk dreigt ermee om alle Congresleden te laten ontslaan als ze die wet zouden goedkeuren en oppert zelfs om een eigen partij op te richten. Op zijn beurt dreigt Trump ermee om het DOGE-departement - dat Musk zelf heeft geleid - op Musks bedrijven af te sturen.

De Amerikaanse Senaat heeft Trumps 'Big Beautiful Bill' goedgekeurd: een wetsvoorstel dat belastingverlagingen en extra defensie-uitgaven mogelijk maakt, ten koste van sociale voorzieningen en gezondheidszorg. De wet moet nu opnieuw verschijnen voor het Huis van Afgevaardigden.

De Zuid-Koreaanse K-popband BTS gaat in 2026 een comeback maken. Dat heeft de groep zelf aangekondigd in een livestream. In 2022 kondigde de band een pauze aan, omdat alle 7 leden hun verplichte legerdienst moesten uitzitten. Nu die is afgelopen, plannen ze een nieuw album en een wereldtournee.

De nieuwe Europese weersatelliet is naar de ruimte gelanceerd. De MTG-S1 moet toelaten om het weer nog beter te voorspellen, meer bepaald onweer of andere hevige weersverschijnselen. Ook zou de satelliet beter de luchtkwaliteit kunnen opvolgen. De "nieuwste generatie van de Meteosat-weersatellieten" heeft ook een link met het KMI.

Eigenaars van elektrische wagens hebben het dezer dagen misschien gemerkt: het opladen van je wagen duurt een pak langer dan normaal of wordt zelfs tijdelijk on hold gezet. Niet gevreesd: je wagen is niet kapot. Wel kan het liggen aan een reeks oorzaken die verbonden zijn aan de extreme temperaturen. We lijsten ze voor je op.

België zit - net als een groot deel van Europa- gevangen onder een zogenoemde hittekoepel. Daardoor lopen de temperaturen bijzonder hoog op. Maar wat is zo'n hittekoepel precies? Heeft het te maken met de klimaatverandering? En waarom komen we in België nog relatief goed weg?

Ruim 500 euro per megawattuur: de groothandelsmarkten voor elektriciteit anticiperen vanavond op een erg hoge piek in de stroomprijzen in ons land. En dat is uitzonderlijk voor de tijd van het jaar, zeggen experten. De combinatie van een krappe elektriciteitsmarkt en een piek in het verbruik is de boosdoener.

Iedereen reageert anders op hittestress, maar toch kunnen we allemaal bepaalde dingen doen om het beter de baas te blijven. Zo kunnen een goede fysieke fitheid en voldoende uitgerust zijn helpen om beter bestand te zijn tegen de hitte. Dat vertelt professor Jan Bourgois (UGent) in een gesprek met VRT NWS. Wetenschappers hopen op termijn een persoonlijk 'hittestresspaspoort' te kunnen ontwikkelen om de meest kwetsbaren te kunnen helpen.

Iedereen heeft er wel eens last van en vooral tijdens de warme zomermaanden kan het grote proporties aannemen: zweten. Wanneer de temperatuur stijgt, produceren de zweetklieren in onze huid meer zweet. Maar wat is nu eigenlijk het nut van zweten, waarom zweten we soms overmatig, en vooral: valt er iets aan te doen?


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

670 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter