Waarschuwingen
Waarschuwingen

Weervoorspellingen voor Kerst en Nieuwjaar 2023-2024

Opgelet: het is niet mogelijk om een precieze weersvoorspelling voor een bepaalde dag te geven meer dan een maand op voorhand, maar toch ontwaren zich vandaag al de contouren van belangrijke tendensen voor deze periode. Elke maand stelt MeteoBelgie zijn laatste seizoentendensen voor, waarvan de gedetailleerde delen voor u beschikbaar zijn via uw  Premium-abonnement.

 

Update van 19 december 2023.

Dus, zoals voorspeld in onze laatste seizoentrends van eind november, is het zachte, onbestendige weer terug en zal het ons de hele feestdagen parten spelen. Als er geen wonder gebeurt, heeft het geen zin om te hopen op een witte kerst of een wit nieuwjaar dit jaar.

Daarom schatten we op dit moment de kans op sneeuw voor het midden van ons land opnieuw in op 2% voor Kerstmis en 5% voor Nieuwjaarsdag.

Update van 9 december 2023.

Zoals verwacht is er aan het einde van de eerste tiendaagseperiode een einde gekomen aan de winterpauze en is het zachte, onbestendige weer teruggekeerd. Zoals voorspeld in onze laatste seizoenstrends, zal het weer rond 15 december waarschijnlijk iets kouder en droger zijn, maar daarna zouden we een terugkeer naar zachtheid en regen moeten zien.

Daarom is er op dit moment geen verandering: voor het midden van ons land schatten we een kans van 10% op sneeuw voor Kerstmis en een kans van 15% voor Nieuwjaarsdag.

Eerste analyse van 26 november 2023.

In onze laatste analyse van de seizoentrends eind oktober, waarvan je de details kunt vinden in het Premium gedeelte van onze website, voorspelden we een zachte en onzekere november, en dat bleek ook zo te zijn. December zou op dezelfde voet verdergaan, maar het begin van de maand is meer winters dan verwacht, met sneeuw die momenteel de Hoge Venen bedekt. Dit iets kouder dan normale weer zou ons land tot rond de 10e moeten treffen, voor de terugkeer van verstoord weer dat opnieuw te zacht is voor het seizoen, dat tot eind december zou moeten duren.

Het is echter niet helemaal uitgesloten dat dit koudere weer ook na 10 december aanhoudt, zoals sommige modellen suggereren. We komen hier begin december op terug, zodra de nieuwe seizoensgebonden trends voor deze winter van 2023-2024 zijn gepubliceerd.

Op dit ogenblik schatten wij voor het centrum van ons land de kans op sneeuw voor Kerstmis op 10% en Nieuwjaar in op 15%. 

Chart will load here

Kijk ook naar onze volledige seizoentendensen op het Premium-gedeelte van de website !

 

 
 

 

 

173 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter