Waarschuwingen
Waarschuwingen

Tendensen voor de winter 2022-2023 (3de analyse)

Seizoenstendensen voor de drie volgende maanden : wat zijn onze derde seizoenstendensen voor de winter 2022-2023 ?

{jumi [staticfiles/climatology/seasonal.php][2023JAN][2023][JAN]}

Zoals vorige maand verwacht start de maand januari met mooi en zeer zacht weer. De voorspelde afkoeling tegen midden januari zal echter zeer gering zijn. We zouden hooguit een periode van enkele dagen met seizoenstemperaturen of een ietsje daaronder kunnen meemaken. In Hoog-België zien we dan de terugkeer van winterse omstandigheden. Tijdens de laatste tiendaagse periode van de maand stijgen de temperaturen opnieuw.
Voor de verwarmingskosten zijn de (te) zachte temperaturen voor de tijd van het jaar goed nieuws. Maar of we er nu echt van kunnen genieten valt af te wachten, regen en wind zullen zeker optreden als spelbreker.
We zullen op onze hoede zijn voor de wind tijdens deze maand, aangezien de doortocht van holvormige depressies soms stormachtige winden kan veroorzaken, zoals in februari vorig jaar.
Uiteindelijk wordt januari 2023 een zeer zachte maand, met meer dan de normale neerslag en een tekort aan zonneschijn.


Februari en Maart 2023

{jumi [staticfiles/climatology/saiso_premium.php]}


Update : 3 januari 2023

657 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter