Waarschuwingen
Waarschuwingen

Tendensen voor de winter 2023-2024 (4de analyse)

Seizoenstendensen voor de drie volgende maanden : Wat zijn onze laatste seizoenstendensen voor de winter 2023-2024 ?


 

Februari 2024

  Is de winter terug na een zachte start en geleidelijk meer onrustig weer?
Temperatuur
+ 0.3°C
Conform aan het normale
Neerslag
- 15%
Licht onder het normale
Zonne-uren
+ 10%
Licht boven het normale
Samengevat 1ste deel 2de deel 3de deel
Weerbeeld
Temperatuur
Betrouwbaarheid : Matig

Het koude weer, aanvankelijk voorspeld voor begin februari, zal niet meteen komen. We zullen moeten wachten tot het begin van de tweede tiendaagseperiode om de terugkeer van kouder weer te zien, na een eerste deel die geleidelijk onrustiger en zachter was. We bevinden ons op de grens tussen twee luchtmassa's, de ene koud en de andere zacht en nat. Het zal niet veel uitmaken of we in het koude deel zitten met droog, winters weer (hoewel we nog steeds wat sneeuw zouden kunnen zien), of dat we in het mildere deel blijven, in welk geval we iets mildere temperaturen en licht onrustig weer zouden moeten zien.
In het laatste deel van de maand zou er een hogedruksysteem gevormd worden in de buurt van de Scandinavische regio's, dat ons vrij koude lucht brengt, maar van continentale oorsprong en daarom vaak droog. Dit weertype zou tot begin maart moeten aanhouden...Zie het volgende

 

Maart en April 2024

Wist u dat? Met MeteoBelgie Premium, kan u de seizoenstendensen voor de volgende drie maanden raadplegen.


Update :3 februari  2023

401 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter