Waarschuwingen
Waarschuwingen

Tendensen voor de zomer 2024 - 1ste analyse

Seizoenstendensen voor de drie volgende maanden : Wat zijn onze laatste seizoenstendensen voor het einde van de lente en de zomer 2024 ?


 

Mei 2024

  Een redelijke maand, eindelijk droger.
Temperatuur
+ 0.8°C
Licht boven het normale
Neerslag
- 20%
Licht onder het normale
Zonne-uren
+ 10%
Licht boven het normale
Samengevat 1ste deel 2de deel 3de deel
Weerbeeld
Temperatuur
Betrouwbaarheid : Hoog

 Over het geheel genomen bevestigt dit onze laatste analyse: ja, mei zou milder en uiteindelijk droger moeten zijn dan normaal... Maar kijk uit voor onweersbuien: een intense onweersbui kan de gemiddelde neerslag voor de maand gemakkelijk opdrijven met een intense episode: hier moet rekening mee worden gehouden.
Mei zal waarschijnlijk vrij mild beginnen, maar vaak met onweersbuien (in feite lopen we een paar dagen achter op onze vorige analyse voor april, toen we dit eind vorige maand zagen gebeuren, maar nu gebeurt het begin mei!)
Daarna zouden de temperaturen iets moeten dalen, waarbij het weer vrij wisselvallig blijft maar iets minder onrustig voor het einde van de eerste tiendaagseperiode en het begin van de tweede, voordat het weer rustiger wordt met temperaturen dichtbij of iets boven normaal. In de laatste tiendaagseperiode zou het weer warmer moeten worden, maar de onweersbuientrend zal waarschijnlijk meer uitgesproken worden, dus we moeten extra waakzaam zijn in deze laatste periode van mei..Zie het volgende

 

Juni en Juli 2024

Wist u dat? Met MeteoBelgie Premium, kan u de seizoenstendensen voor de volgende drie maanden raadplegen.


 

Update : 2 mei 2024

805 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter